A migránsok soron kívüli oltása mellett állt ki a baloldali sajtó

A baloldal Kocsis Mátét támadta, miután a politikus arra hívta fel a figyelmet, hogy a TASZ soron kívül oltaná a migránsokat.

Munkatársunktól
2021. 03. 31. 14:13
KOCSIS Mt
Kocsis Máté Fotó: Kovács Attila Forrás: MTI/Kovács Attila
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Kocsis Mátét támadta a balliberális sajtó, amiért a Fidesz frakcióvezetője a napokban közzétett Facebook-bejegyzésében arra hívta fel a figyelmet, hogy a Soros György által támogatott Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) más hátrányos helyzetű csoportok mellett migránsok elsőbbséggel történő beoltását szorgalmazta

egy, a honlapjukon nemrégiben közzétett dokumentumban. A Telex szerint a TASZ levelében csak „kiragadott részletet” képez a migránsok soron kívüli oltásáról szóló rész, s azt hangoztatták, hogy a kommüniké „tejes szövegéből” az derül ki, hogy a „jogvédő szervezet nem a bevándorlókat célzó, hanem a magyarországi szegénytelepek és a hátrányos helyzetű települések lakóit segítő speciális járványügyi intézkedéseket javasolt”.

Ám mint Kocsis Máté rámutatott: a TASZ levelének „7. oldalán kibújik a szög a zsákból. Tételesen felsorolják, hogy kiknek kellene szerintük elsőbbséget (elsőbbséget!) adni az oltásoknál”.

A listán az egészségügyi dolgozók, a koruk vagy egészségügyi állapotuk miatt nagyobb kockázatnak kitettek, és több felsorolt csoport mellett a „migránsok” is szerepelnek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.