időjárás °C Virgil 2022. november 27.
logo

Botrányos politikai támadás a Kanizsaiújság.hu oldalon

Borsodi Attila
2021.03.12. 06:18
Botrányos politikai támadás a Kanizsaiújság.hu oldalon

Méltatlanná vált az önkormányzati tulajdonban levő Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője a tisztségére, miután a cég által működtetett városi hírportálon megdöbbentő cikk jelent meg, Tar Mihálynak ezért távoznia kell a társaság éléről – véli a Fidesz. Tar állítja: nem járult hozzá a cikk megjelenéséhez, szerinte egy munkatársa hibázott, akit a hatalmas botrány ellenére csak figyelmeztetett.

A városi tulajdonban levő Kanizsa Médiaház Nonprofit Kft. ügyvezetője megbízatásának visszavonását kéri a nagykanizsai Fidesz frakció Balogh László nagykanizsai polgármestertől, mivel a képviselőcsoport szerint Tar Mihály méltatlanná vált a tisztségére – erről a nagyobbik kormánypárt közleményben tájékoztatott. Mint ismert, Nagykanizsa élén Fidesz–KDNP-s polgármester áll, de a közgyűlésben a balliberális oldalnak van többsége.

Az ügy előzménye, hogy még kedden a médiacég által kiadott Kanizsa Újság online felületén egy névtelen, impresszum nélküli oldal irományát közölték le.

A cikkben elképesztő stílusban támadták a polgármesteri hivatal több dolgozóját, már az írás címe is beszédes: Nagykanizsa adófizetői tartják el Cseresnyés Péter (a térség országgyűlési képviselője – a szerk.) bandáját.

Az anyagot látva Balogh László polgármester a hivatalos Facebook-oldalán tiltakozott a lejárató akció ellen. „A cikkben szereplő hölgyek a munkatársaim, akik munkaidejükben a rájuk bízott szakmai feladatokat végzik tisztességgel, Önnel ellentétben, akinek amúgy nincs joga a kanizsai adófizetők nevében nyilatkozni, feltételezéseket tenni” – szögezte le a város első embere.

Újabb botrány tört ki az ellenzéki többségű Nagykanizsán
Fotó: MTI/Kovács Tamás

Az ügyben Tar Mihály a Kanizsaújság.hu oldalon egy közleményt jelentetett meg, amiben egyrészt azt állította: a több személyt becsmérlő tartalom a tudta és a jóváhagyása nélkül jelent meg, egyúttal közölte azt is, hogy az ügyet kivizsgálja. Jelezte ugyanakkor, hogy mivel ő az ügyvezető, a felelősség az övé.

Ezután szerdán a témában sajtótájékoztatót tartott Bene Csaba, a nagykanizsai Fidesz alelnöke, aki az ügy kapcsán kijelentette: Tar Mihály, az ÉVE-frakció szócsöveként működő Kanizsa Médiaház ügyvezetője hosszú hónapok szégyenteljes tevékenységét követően kedden visszafordíthatatlan mélységekbe taszította önmagát, de ami valóban mindannyiunknak fontos, a kanizsai közmédiát is. Bene Csaba beszélt arról is: nem hiszi, hogy Tar nem tudott a cikk megjelenéséről.

– Utólag Tar Mihály mentegetőzik, hogy nem ő volt, nem is tudott róla, az egészet a saját meg nem nevezett kollégái bűnének tudja be. Odáig süllyed, hogy a meggondolatlan, vállalhatatlan kritikáit, véleményét nem vállalva, másra tolná a felelősséget – hangsúlyozta.

Közben szerdán le is zárult Tar Mihály belső vizsgálata. A témában kiadott közlemény szerint az ügyvezető továbbra is kitart amellett, hogy a tartalmat egy munkatársa osztotta meg a tudta nélkül, akit figyelmeztetett. Egyúttal megdöbbentő módon azt is írta: ezzel együtt a munkatárs az oldal szerkesztéséhez való jogosultságát visszaadta azzal, hogy a továbbiakban, a kétes megítélésű tartalmakkal kapcsolatban a megjelenés előtt köteles az ügyvezető hozzájárulását kérni. „Annak hiányában ezek a tartalmak nem hozhatók nyilvánosságra!” – fűzte hozzá.

A Fidesz szerint ebből számukra az derül ki, hogy Tar Mihály továbbra is kétes megítélésű tartalmakat szándékozik megjelentetni.

„Ön szerint ez mennyire felel meg az objektív és minőségi hírszolgáltatás követelményeinek? Ezúton kérjük az Éljen Városunk! frakció hivatalos állásfoglalását a botrányos esettel kapcsolatban. Szeretnénk tudni, hogy a pályáztatás nélkül kinevezett ügyvezetők rendkívüli szakmai hozzáértését továbbra is megkérdőjelezhetetlen ténynek tartják-e, akár Tar Mihály esetében?” – tették fel a kérdést.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.