Dobrev Klára találkozott a képviselővel, aki később meghalt

Két olyan emberrel is találkozhatott Gyurcsány Ferenc felesége a kampánykörútján, akik később koronavírus-fertőzés következtében meghaltak. A volt miniszterelnök neje március 2-án járt Tatán és Tatabányán, majd március 5-én jelentette be, hogy koronavírus-fertőzött. Tatán néhány napja egy DK-s önkormányzati képviselő halt meg, aki beszélt vele, Tatabányán pedig egy önkormányzati dolgozó hunyt el a betegségben, szintén azt követően, hogy Dobrev Klára a városházán találkozott a DK-s polgármesterrel. Azt nem lehet tudni, hogy a járványügyi szabályokat ezeken a találkozókon betartották-e, de az biztos, hogy Gyurcsány Ferenc felesége sok helyen nem viselt maszkot, ezt képek bizonyítják. Az üggyel kapcsolatban elküldték a kérdéseket neki és a DK-nak is, de választ egyelőre nem kaptak – állítja az Origó cikkírója.

Forrás: origo.hu2021. 03. 29. 16:40
VARJU Lszl; GYURCSNY Ferenc; MOLNR Csaba; DOBREV Klra
Gyurcsány Ferenc pártja, a Demokratikus Koalíció tavaly novemberben az Európai Bizottság által akarta megakadályozni, hogy a magyar kormány orosz vakcinát használjon MTI/Máthé Zoltán Fotó: Máthé Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Dobrev Klára még február végén indult kampánykörútra. Előbb Szegedre ment, majd Tatán és Tatabányán is járt, 2021. március 2-án. Ezt a Facebookon a később koronavírusban meghalt Gyűrűs Károly képviselő is megírta. A képen sem ő, sem az őt meghívó Konczer Erik nem visel maszkot – olvasható az origo.hu cikkében.

Gyurcsány Ferenc felesége 2021. március 5-én jelentette be, hogy koronavírusos. „Mindenkit hívunk telefonon, akivel az elmúlt napokban találkoztam”

– írta a Facebookjára.

Az Origó több felvétellel is igazolni tudja: Gyurcsány Ferenc felesége több esetben

rendszeresen eltekintett a maszkhasználattól, és a szükséges másfél méteres távolságot sem tartotta.

Ez még akkor is így volt, ha ő maga az ellenkezőjéről nyilatkozott az ATV-ben:

„– Igen, ezt pont akartam kérdezni, hogy azért nem egy életbiztosítás országot járni ilyen harmadik hullám idején” – tette fel a kérdést a riporter, mire a volt miniszterelnök felesége ezt válaszolta: „– Nem, és nagyon vigyázunk, tehát tényleg folyamatosan maszk van rajtunk, folyamatosan kezet fertőtlenítünk, igyekszünk távolságot tartani.”

A meghalt DK-s képviselő találkozott Dobrev Klárával

Tehát Gyurcsány Ferenc felesége megbetegedett, miután maszk nélkül és a távolságot nem tartva találkozott pártja több aktivistájával, illetve a baloldal több polgármesterével.

Találkozott Gyűrűs Károllyal is, akitől az origo.hu cikkében látható kép is származik. Gyűrűs a tatai önkormányzat DK-s képviselője volt. 2021. március 22-én meghalt koronavírus-fertőzésben.

Azt nem lehet tudni, hogy Gyűrűs kitől kapta el a vírust, az azonban biztos – ő maga írt róla –, hogy a tatai tónál találkozott Dobrev Klárával, és beszéltek is egymással.

Fotó: origo.hu

Az első felvételen Dobrev Klára Konczer Erik helyi DK-s politikus, a Komárom-Esztergom megyei közgyűlés baloldali frakcióvezetőjének társaságában látható, maszk nélkül. Konczer a megye 1. számú választókerületének DK-s jelöltjeként tűnt fel a párt februári, oltásellenes kiadványában. Konczer közösségi oldalán később közzétett egy negatív tesztet. Gyurcsány Ferenc felesége és a megyei frakcióvezetőjük találkozásakor azonban a később koronavírusban meghalt, a Dobrev Klárával való beszélgetéséről beszámoló Gyűrűs is jelen lehetett, fénykép kettejükről ez alkalommal nem készült, de magától Gyűrűs Károlytól – a Facebook-bejegyzéséből – tudjuk, hogy találkoztak – olvasható az állítás a cikkben.

A vírus lappangási ideje egyébként 2–14 nap (az esetek többségében 5-6 nap), és ahogy az Nemzeti Népegészségügyi Központ írta egy tájékoztatójában, a beteg a tünetek megjelenése előtti 48 órában már fertőzhet, de három napon belül is igazoltak már megbetegedéseket. Azt nem tudjuk, hogy nála mikor jelentek meg az első tünetek.

A tatabányai látogatás

Gyurcsány Ferenc felesége a tatai látogatása napján Tatabányán is járt. Videót készített a helyi kórháznál, és járt a DK-s támogatással megválasztott polgármesternél. Ezen a találkozón is készültek képek, melyeken láthatóan egyikük sem viselt maszkot.

2021. március közepén, a látogatása után nem egész két héttel a tatabányai önkormányzat egyik dolgozója koronavírussal kórházba került. Az 57 éves, nem közszereplő hölgy az Origó információi szerint nem sokkal később meghalt.

Ebben az esetben sem lehet tudni, hogy kitől kaphatta el a fertőzést.

Három tényt lehet rögzíteni, amelyek – és ez fontos – nem bizonyítják Gyurcsány neje érintettségét, pusztán időbeli egybeesésből is adódhatnak, ugyanakkor figyelemre méltóak lehetnek:

  • A hölgy a polgármesteri hivatal egyik vezető beosztású munkatársa volt, aki gyakran találkozott a polgármesterrel.
  • A polgármester maszk és a szükséges védőtávolság betartása nélkül fotózkodott Dobrev Klárával.
  • A hölgy Gyurcsány feleségének látogatása után került kórházba.
  • Mindemellett pedig az is tény, hogy Dobrev Klára párttársaival Tata után Tatabányán is maszk nélkül fényképezkedett.

    Maszk nélkül turnézott Gyurcsány Ferenc neje

    Mint arról korábban az Origó is beszámolt, Gyurcsány Ferenc felesége koronavírusos lett, aki azonban ezt megelőzően számos településen járt a koronavírus-járvány harmadik hulláma közepén, és közben több baloldali politikussal is védőmaszk nélkül egyeztetett.

    A volt miniszterelnök neje országjárásának első állomása Szeged, azon belül is Botka László irodája volt.

    Ezt követően szombathelyen, Nemény András polgármesternél is megfordult, de egyeztetett férje csalással vádolt ügyvédjével, Czeglédy Csabával is, majd Dunaújvárosban, a helyi jobbikos vezetésnél is látogatást tett.

    Dobrev Klára a Botka Lászlóval, Nemény Andrással és a dunaújvárosi jobbikos vezetéssel való tárgyalása közben sem viselt védőmaszkot.

    A portál megkérdezte Dobrev Klárát a találkozókról

    Elküldték kérdéseiket Gyurcsány feleségének és a DK sajtóirodájának is. Arra voltak kíváncsiak:

  • Maszkban volt-e és betartotta-e a távolságot, amikor a később koronavírusban meghalt Gyűrűs Károllyal találkozott?
  • Azt állította, hogy mindenkivel felvette a kapcsolatot, miután megtudta, hogy koronavírusos. Gyűrűs Károllyal is felvette a kapcsolatot?
  • Találkozott-e az 57 éves tatabányai önkormányzati dolgozóval, aki szintén koronavírusban halt meg?
  • Érez-e felelősséget a koronavírus harmadik hullámában folytatott vidéki kampánya miatt, különös tekintettel arra, hogy a képek tanúsága szerint sokszor nem volt rajta maszk, és a kötelező távolság betartása nélkül találkozott az emberekkel?
  • Eddig nem érkezett válasz. Amint Dobrev Klára válaszol, megírják – ígéri az Origó.

    (A borítóképen Gyurcsány Ferenc és felesége, Dobrev Klára. Fotó: MTI/Máthé Zoltán)

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.