időjárás 2°C Natália 2022. december 9.
logo

Dömötör Csaba: Már két számjegyű a beoltottak aránya

Magyar Nemzet
Forrás: Hír TV
2021.03.09. 09:00
Dömötör Csaba: Már két számjegyű a beoltottak aránya

Már több mint egymillió embert beoltottak, májusra pedig eljuthatunk oda, hogy egy hasonló lakosságszámú uniós országhoz képest már több mint hárommillióval több oltást tudunk majd beadni – erről beszélt Dömötör Csaba a HírTv Magyarország élőben című műsorában.

– A miniszterelnök úr azt mondta, hogy a helyzet nem könnyű, de már a célegyenesben vagyunk. Mit lát ő, amit mi nem? – kérdezte Földi-Kovács Andrea a Miniszterelnöki Kabinetiroda parlamenti államtitkárától.

– Az oltási program részleteiben látja. Mégiscsak jó érzés ránézni a táblázatra sokféle szempontból. Egyrészt azt látni, hogy már két számjegyű a beoltottak aránya. Tíz százalékon túl vagyunk, ami azt is jelenti, hogy egymillión túl vagyunk az oltáson Magyarországon, ami azért is nagy fegyvertény, mert hogyha az uniós átlagot nézem, akkor az valamivel több mint hat százalék – válaszolta Dömötör Csaba. Mint fogalmazott, egyre inkább kinyílik az olló és az is egyértelmű, hogy ennek mi az oka. Ennek az az oka, hogy

a magyar kormány nem ült tétlenül, amikor látta, hogy akadozva érkeznek a nyugati szállítmányok, hanem elkezdett más irányban is tájékozódni.

– Minden baloldali szirénhang ellenére, az oltást támadó kampány ellenére ez az oltási program eredményes és májusra eljuthatunk oda, hogy egy hasonló lakosságszámú uniós országhoz képest már több mint hárommillióval több oltást tudunk majd beadni – mondta Dömötör Csaba.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.