Alapjogokért Központ: El a kezekkel a gyerekektől!

Megengedhetetlen, hogy a genderideológia következő áldozatává a gyermekek váljanak – jelenti ki Szánthó Miklós, az Alapjogokért Központ igazgatója lapunknak készített elemzésében annak kapcsán, hogy a Háttér Társaság közérdekű adatigényléssel akar információt szerezni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől kisgyerekek nemi szervi beavatkozásairól.

2021. 03. 29. 6:20
null
A Háttér Társaság
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Teljesen szürreálisnak tűnik, hogy a világjárvány kellős közepén egy homoszexuális propagandaszervezet kisbabák egyébként rutinszerű, nemi szerveit érintő műtétei iránt érdeklődjön, de az akció lényege elég nyilvánvaló. Vélhetően az áll az ármánykodó adatigénylés mögött, hogy majd a statisztikákat felmutatva tudjanak érvelni amellett, hogy vannak interszex emberek, és erre hivatkozva kampányt indíthassanak azon szülők ellen, akik a gyermekük egészségét akarják megmenteni és erkölcsi épségben szeretnék felnevelni őket – véli Szánthó Miklós.

Mint arról a Magyar Nemzet szombati cikkében beszámolt, a Háttér Társaság közérdekű adatigényléssel fordult a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőhöz, mert egyebek mellett kisgyerekek nemi szervi beavatkozásairól szeretne információt szerezni egy olyan tudatosságnövelő, valamint szociális és egészségügyi szakembereket érzékenyítő és oktató projekt megvalósításához, amelyhez az Európai Bizottság is hozzájárul csaknem harmincezer euróval.

A Háttér Társaság sajnos évtizedek óta folytatja káros propagandáját, ami már rég nem a megértésről vagy az elfogadásról szól, hanem arról, hogy a homoszexualitást mint egyféle életmódszabadságot reklámozzák, hogy a kivételt általánosként, a normálistól eltérőt normálisként mutassák be – írta elemzésében Szánthó Miklós, hozzátéve:

A Háttér Társaság közérdekű adatigényléssel akar információt szerezni a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelőtől kisgyerekek nemi szervi beavatkozásairól

ennek a XXI. századi „szexuális forradalomnak” a legújabb fázisa a genderőrület, amely elutasítja férfi és nő teremtettségét.

Azt állítják, a biológiai nemiség másodlagos, valójában ránk erőszakolt vagy tanult nemi szerepekről van szó, melyekből ki tudunk lépni, sőt olyan nemet tudunk magunknak választani, amilyenhez éppen kedvünk van.

Így jönnek létre az olyan, nemi öndefiníción alapuló kategóriák, mint a queer, az aszexuális genderfluid vagy a nonbináris agender – sorolta az Alapjogokért Központ igazgatója, aki szerint ezekről a józan ész alapján nem lehet tudni, hogy pontosan mit jelentenek, de igyekeznek „tudományos” módszerekkel alátámasztani, hogy léteznek.

Vélhetően erre szolgál a Háttér Társaság újabb akciója is, mert ha bizonyítani tudják, hogy – egyébként a társadalom 0,5–1 százalékát érintően – vannak olyan orvosi esetek például újszülötteknél, ahol az egészség megőrzése és a normális állapot helyreállítása érdekében van szükség műtéti beavatkozásra a nemi szerveket érintően, akkor az arra mutat, hogy ezek a kisbabák valójában interszexek.

Szánthó Miklós elemzésében rámutatott: mielőtt azt hinnénk, hogy a fenti veszély nem lenne reális, gondoljuk csak végig, hogy nyugaton a homoszexuális- és genderpropaganda jóval korábban kezdődött, és „gyümölcsei” egymásra épülnek. Először bevezették a homoszexuális-házasságot, majd lehetővé tették a gyermekek örökbefogadását, elérték, hogy hivatalosan is lehessen harmadik nem, majd a „speciális” szexuális irányultságok reklámozásával egyet nem értőket bélyegezték meg.

A „csendes eső” hazánkban is régóta szemerkél, és most kezd turbófokozatra kapcsolni: a régóta megtartott meleg büszkeség felvonulások után jött tavaly a genderérzékenyítő mesekönyv és a Háttér Társaság A család az család hazug kampánya, most pedig kíméletlenül a gyermekeket és a szülőket veszik célba – zárul az elemzés.

Dombos Tamás, a Háttér Társaság ügyvivője az üggyel kapcsolatban korábban lapunknak elmondta: a projekt részeként készülő jelentésben általánosságban tárják fel az interszex emberek és gyermekek magyarországi helyzetét, amelynek kapcsán nagy jelentősége van annak is, hogy a kiskorú interszex személyeken végeznek-e hazánkban, és ha igen, milyen jellegű beavatkozásokat.

A Háttér Társaság szerint a szülő nem hozhat a kisgyermek életében olyan döntéseket, amelyek arra irányulnak, hogy milyen nemű emberként nőjön fel, vagy milyen egészségügyileg nem szükséges beavatkozást végezzenek el rajta.

Dombos Tamás hangsúlyozta: a szülő döntési joga arra terjedhet ki, hogy a gyermek érdekeit szolgáló ügyekben határozzon. Megjegyezte, hogy természetesen vannak olyan beavatkozások is, amelyek egy interszex állapotú gyermek esetében szükségesek lehetnek, ezek száma viszont elenyésző.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.