időjárás 3°C Mária 2022. december 8.
logo

Karácsony kormánypártok elleni bosszúját már a kutyapárt sem hagyta szó nélkül

Nagy Orsolya
2021.03.28. 12:48
Karácsony kormánypártok elleni bosszúját már a kutyapárt sem hagyta szó nélkül

A kritikus állapotban lévő Béla király út elhalasztott felújítása miatt már a Magyar Kétfarkú Kutya párt is szót emelt. A MKKP hegyvidéki szervezete a tőlük megszokott módon látványos akcióval állt elő, hogy rámutasson: a főpolgármester politikai alapon dönti el, melyik kerületben hajt végre felújításokat. Mint ismert, Karácsony Gergely tavaly lenullázta a jobboldali vezetésű kerületek már eldöntött útfelújításait, ezért a szóban forgó útszakasz égetően szükségessé vált rekonstrukciója és az elöregedett vízcsövek cseréje a következő választási ciklusra tolódott át.

Figyelemkeltő plakátokkal tette nyilvánvalóvá a Magyar Kétfarkú Kutya párt, hogy a főpolgármester nem kíván költeni a Béla király út felújítására. Az okot is megnevezték: a kerület fideszes vezetése miatt bünteti Karácsony Gergely a Hegyvidéken élőket.

A főpolgármester azzal indokolta döntésének az okát, hogy az előző években szerinte túl sok támogatást kaptak a kormánypárti vezetésű kerületek, és azt tartja igazságosnak, hogy ebben a ciklusban egy forintot sem kapnak az útjaik felújítására.

Igaz, a Hegyvidékre ez nem teljesen igaz, ugyanis néhány új tétel bekerült a XII. kerületi felújítási listába.

Korábban beszámoltunk arról, hogy Karácsony Gergely a kerülettől hárommilliárd forintot vont el. A XII. kerületben a főváros korábban a Böszörményi út felújítását már megterveztette, míg a Béla király úton felújítás és vízcsőcsere szerepelt a kerület terveiben.

A főpolgármester a fővárosi közgyűlés jogkörében eljárva, egy tollvonással vonta vissza a korábbi megállapodásokat, helyette viszont beillesztett egy sürgős felújítást a teljesen átlagos állapotú Szarvas Gábor útra. Az említett úton történetesen Bajnai Gordon korábbi miniszterelnök villája áll, s az utóbbi időben többször látták együtt a főpolgármesterrel.

Lapunk korábban arról írt, hogy alig néhány nappal a főpolgármesterré választása után Karácsony Gergely négyszemközti tárgyalást folytatott az egykori miniszterelnökkel, Bajnai Gordonnal. Gyurcsány Ferenc egykori tanácsadója és szövegírója mindvégig Karácsonyt támogatta, sőt a kampányba is beszállt, és egyértelműen a baloldal közös főpolgármester-jelöltje mellett kardoskodott.

Mint ismert, a ciklus végéig Karácsony Gergely egy fillért sem hajlandó áldozni azoknak a főutaknak a rendbetételére, takarítására, amelyek kormánypárti polgármesterek kerületében vannak.

A XVI. kerület, Rákosmente, Soroksár és Csepel is súlyos elvonásokkal szembesült, mert a főpolgármester visszavonta a korábbi megállapodásokat, és kivette a fővárosi költségvetésből az ott tervezett felújításokra szánt forrásokat.

Kovács Péter, a XVI. kerület polgármestere korábban lapunknak úgy nyilatkozott: Karácsonynak olyan közutakat sikerült most lehúznia a fejlesztési listáról, amelyeknek a rekonstrukciójára már kész terveik voltak. Karácsony a különleges jogrend adta jogával élve, a fővárosi közgyűlés helyett, a korábban megígért egyeztetések nélkül hozott egy személyben döntéseket.

Korábban is a főváros gondatlanságát kritizálta a kutyapárt

Az Apor Vilmos tér karbantartása Budapest feladata lenne, ám a Karácsony Gergely vezette fővárosi önkormányzat nem foglalkozik vele. A Magyar Kétfarkú Kutya párt ezt elégelhette meg, amikor a főváros helyett az aktivistái festették le az elhanyagolt padokat. Nem ez az első ilyen akció, korábban ugyancsak a főváros kezelésében lévő, kopott zebrákat festették újra. Kovács Gergely, a kutyapárt elnöke ezzel erős fricskát mutatott a fővárosi ellenzéki összefogásnak, nem véletlen, hogy az MKKP nem állt be a baloldali összefogásba.

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.