Kétmillióhoz közelít a beoltottak száma

Az előző napokhoz képest csökkent a Covid–19 áldozatainak száma, s már közel kétmillióan kapták meg a vakcinát.

Munkatársunktól
2021. 03. 28. 9:55
SZKELY va
Szolnok, 2021. március 27. Székely Éva körzeti ápolónõ beolt egy nõt a kínai Sinopharm koronavírus elleni vakcina második adagjával Hoksári László háziorvos szolnoki rendelõjében 2021. március 27-én. MTI/Mészáros János Fotó: Mészáros János
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Tízezer alatti – 9082 – az új koronavírus-fertőzöttek száma, ezzel a járvány kezdete óta összesen 633 861 személyt regisztráltak Covid–19-cel

– számolt be róla a Koronavírus.gov.hu. A friss adatok szerint az elmúlt napokhoz képest

a végzetes esetek száma is csökkent:

220, többségében idős, krónikus beteg hunyt el az elmúlt 24 órában. Ezzel párhuzamosan a gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 395 790 fő, miközben az aktív fertőzöttek száma 218 099 főre emelkedett. 11 805 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1527-en vannak lélegeztetőgépen.

Mint írták, az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, már 1 903 498 fő a beoltottak száma, ebből 685 971 fő már a második vakcinát is megkapta.

Ezzel Magyarország a második az uniós oltási ranglistán, a hazai lakosság átoltottsága elérte a 19,2 százalékot, szemben az Európai Unió 10,5 százalékos átlagával. Közölték: veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban. A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával és Modernával folytatódik az oltás.

Arra kérték a még nem regisztrált óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozókat, hogy hétfő éjfélig igényeljék a védőoltást, hogy minél előbb megszerezhessék a védettséget.

Közölték: munkába álltak a katonai oltóbuszok is, amelyeket elsőként Nógrád megyei kistelepüléseken használnak mobil oltópontként a regisztráltak oltására.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.