időjárás 28°C Emőd 2022. augusztus 9.
logo

Kétoldali tüdőgyulladást kapott Dobrev Klára

Magyar Nemzet
2021.03.24. 12:19
Kétoldali tüdőgyulladást kapott Dobrev Klára

Kétoldali tüdőgyulladást kapott Dobrev Klára, a DK európai parlamenti képviselője a koronavírus-fertőzése szövődményeként.

Gyurcsány Ferenc felesége a Facebook-oldalán számolt be erről szerdai bejegyzésében: „Kemény három hét van mögöttem. A koronavírustól kétoldali tüdőgyulladásom lett. Láz, köhögés és légszomj, pontosan úgy, ahogy az orvosok és a Covidon átesettek mondják” – írta, hozzátéve:

nem szorult kórházi kezelésre, és mára jobban van.

Bejegyzésében

Dobrev a kormányt hibáztatta a járványhullám alatt történt halálesetekért:

„Maró dühvel olvasom, hogy Magyarországon halnak meg arányaiban a legtöbben a világon. […] Sajnos, a kormány nem érti ezt a felelősségét, és az emberek élete helyett sportra, az egyházaknak, vadászati kiállításra és még ki tudja, mennyi felesleges dologra megy el a pénz”.

Gyurcsányné kirohanása annak fényében ironikus, hogy ő maga korántsem tett mindent annak érdekében, hogy ne fertőzzön meg másokat.

Dobrev március 5-én posztolt arról, hogy megfertőződött a SARS–CoV-2 vírussal, vagyis március 2-án, az országjáró körútjának kezdetén már könnyen pozitív lehetett, a közösségi oldalán található képek tanúsága szerint mégis több találkozón nem viselt maszkot,

és nem tartotta be az előírt másfél méteres távolságot a beszélgetőpartnereitől.

Dobrev Klára március 2-án maszk nélkül beszélgetett Hoffer Dáviddal, aki pedig Tatabánya DK-s önkormányzati képviselője. Gyurcsányné ezután találkozott a tatabányai polgármesterrel, Szücsné Posztovics Ilonával is, akivel szintén maszk nélkül beszélgetett. Ezután elindult Szombathelyre, ahol Nemény Adrás polgármesterrel is eszmét cserélt maszk nélkül. Ugyanaznap Krúg Emíliával beszélgetett az ATV Egyenes Beszéd című műsorában maszk nélkül.

Dobrev Klára gyakorlatilag végigfertőzhette a fél országot.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.