Meghaladta az 1,8 milliót a beoltott magyarok száma

Hamarosan ismertetik az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásának részleteit is.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavirus.gov.hu2021. 03. 26. 9:38
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Folyamatosan zajlik az oltás, péntek reggel 1 803 533 fő a beoltottak száma, közülük 594 662-en már a második oltásukat is megkapták – olvashatók a legfrissebb adatok a Koronavírus.gov.hu honlapon. A hivatalos tájékoztatóoldalon beszámolnak arról is, hogy az előző napon 11 265 új fertőzöttet regisztráltak, ezzel 202 799 főre emelkedett az aktív fertőzöttek, 614 612-re pedig a járvány kezdete óta összesen azonosított fertőzöttek száma.

Jelenleg 11 823 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1480-an vannak lélegeztetőgépen. Elhunyt 275, többségében idős, krónikus beteg, így a járvány áldozatainak száma 19 499-re emelkedett, 392 314-en azonban már kigyógyultak a betegségből.

„A járvány harmadik hullámának meredeken felszálló ágában vagyunk, a brit vírusmutáns nagyon gyorsan terjed, jelentősen nő az aktív fertőzöttek és a kórházi betegek száma, ezért a korlátozások továbbra is érvényben vannak. Kérjük, hogy tartsák be az óvintézkedéseket!” – írják a portálon. Hozzáteszik: az oltási program rendben, ütemezetten zajlik, Magyarország a második az uniós oltási ranglistán.

A magyar lakosság átoltottsága elérte a 17,9 százalékot, szemben a 9,9 százalékos uniós átlaggal. A veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl a sorban, az eddig regisztrált 65 év felettiek 71 százaléka már megkapta az oltást, a többiek is hamarosan sorra kerülnek.

A kórházi oltópontokon Pfizerrel, a háziorvosoknál Sinopharmmal, AstraZenecával, és Modernával folytatódik az oltás. „A kormány döntött az óvodai, iskolai és bölcsődei dolgozók kampányszerű oltásáról is, ennek részleteit hamarosan ismertetjük” – olvasható a közleményben.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.