A néppárt mára ott tart, hogy lassan a Dobrev klánt is balról előzi

Rákay Philip: „Ti magyaráztok nekünk konzervativizmusról?! Azt sem tudjátok, kik vagytok.”

Forrás: Facebook2021. 03. 04. 8:09
null
Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Ti magyaráztok nekünk konzervativizmusról?! Azt sem tudjátok, kik vagytok…” – kezdi legújabb bejegyzését Rákay Philip a közösségi oldalán.

Majd úgy folytatja, hogy

„azért van annak egy sodrása, amikor a Gyurcsány-, Dobrev-, Fekete-Győr-, Jakab-, Szél- meg Márki-Zay-félék próbálják izgatottan elmagyarázni nekünk, mit is jelentenek a patrióta, nemzeti értékek,

s hogyan kellene megélni, képviselni azokat egy egykor volt, konzervatív pártcsaládon belül. Csak halkan kérdezem: ti aztán honnan a fészkes fenéből tudnátok? A szüleitek meséltek erről? Ja, ők biztos nem…

Netán a globalista, nyugati hálózati elvtársak politikai gyorstalpalóján hallottatok a konzervativizmusról? Pontosabban annak kiröhögéséről, lebontásáról, na meg persze arról, hogyan is kell szisztematikusan felhígítani, összekutyulni mindent… Mindazt, ami egykor valódi konzervatív érték, a nemzetállamok Európája volt. Mindazt, ami fénykorában – az alapító atyák nemes szándéka szerint – az Európai Néppárt is volt. Sajnos jogos a múlt idő: volt.

A hálózat ugyanis kitartó munkával teljesítette a küldetést, s a néppárt mára ott tart, hogy lassan a Dobrev klánt is balról előzi. De miért kellene a Fidesznek ehhez asszisztálnia?

Hol van az megírva, hogy amíg a világ forog, addig ugyanabban az – alapértékeitől, az eredeti szándéktól egyre távolodó – európai frakcióban kellene politizálnia? Ráadásul mindenki tudja, hogy a legnagyobb nyomatékkal bíró kérdések a tanácsban dőlnek el, ahol a magyar miniszterelnöknek – a V4-ek vezetőivel együtt – továbbra is komoly súlya van.

De miért is próbálnánk a tényeket a formál logika mentén levezetni, elvek nélkül politizáló, magukat demokratikus ellenzéknek hazudó provokátorok hazugságaira válaszolva…

Kinek? Gyurcsánynak? Aki most kéjesen nevezi lúzernek Orbán Viktort. Netán a többi szerencsétlen, politikai kisegítőiskolás társutasnak, a DK udvartartásának, akik fel sem érik ésszel, mi történik? A nemrég még uniós zászlót gyújtogató, nemzeti szocialistából szélsőbalra tartó, intellektuálisan értékelhetetlen Jobbiknak? Az újbalos Momentum öntudatos hazaárulóvá tréningezett zsúrmarxistáinak, vagy a Márki-Zay-szerű, fogalmatlan, lézengő rittereknek? Mégis mi értelme volna?

Először ugyanis a saját identitásotokat kellene meghatározni, de még az sem megy. Őszintén: kik vagytok ti egyáltalán?

Az Orbán-fóbián túl – ami az egyetlen összetartó kovászotok –, hol vannak az alapelvek, a közös értékek, a valós és hiteles küldetéstudat, a jobbító szándék? Csak önös hatalmi törekvés látszik, meg az ön- és közveszélyes, globális hálózati érdek, amit mindenféle visszakérdezés nélkül harminc ezüstért kiszolgáltok.

Bárhogy is alakuljon Európa és benne hazánk jövője, politikatörténeti értelemben, történelmi távlatokban nézve kártékony, elvtelen senkik vagytok. És azok is maradtok…”

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.