Óbuda volt polgármesterének a lejáratásán dolgozik a DK

Bús Balázs szerint a DK a hatalom megragadásáért semmilyen törvénytelenségtől, hazugságtól és jogtalanságtól nem riad vissza.

Forrás: Facebook, A Kerület2021. 03. 28. 6:58
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Bár a 2022-es országgyűlési választásokig még egy év van hátra, a szivárványkoalíció érdekeit szolgáló baloldali hírportálok körében viszont máris kezdetét vette a kormánypárti politikusok lejáratása. Néhány nappal ezelőtt ugyanis Bús Balázsról, Óbuda korábbi polgármesteréről egy olyan Facebook-oldal látott napvilágot, amely egytől egyig az Ezalényeg.hu cikkeit tartalmazza, amely hírportál köztudottan a Gyurcsány Ferenc vezette Demokratikus Koalíció szócsövének tekinthető.

Az eset kapcsán a kormánypárti politikus megdöbbenését fejezte ki, hogy

a DK a hatalom megragadásáért semmilyen törvénytelenségtől, hazugságtól és jogtalanságtól nem riad vissza,

továbbá arra kért mindenkit, hogy a nevével és a fotóival jogtalanul visszaélő Bús Balázs és holdudvara nevezetű oldalt jelentse a Facebook üzemetetőinek.

A Gyurcsány-párt lejárató akciójának okot szolgáltathatnak azok a sajtóhírek is, miszerint Orbán Viktor miniszterelnök Bús Balázst kérte föl a Fidesz Óbuda-békásmegyeri választókerületi elnökének, ami nagy valószínűséggel azt jelenti, hogy ő lesz a kormánypártok képviselőjelöltje is a 2022-es országgyűlési választáson. A III. kerület előző polgármestere a felkérésére reagálva A Kerület című óbudai újságban elmondta, hogy

ez számára egy elég erős jelzés arra, hogy az elkövetkező időben Óbudán helyre kell állítani a normális működést, újra meg kell teremteni az óbudai emberek valós érdekképviseletét, ami 2019 őszén megszűnt.

A Demokratikus Koalíciónak az is szálka lehet a szemében, hogy a Fidesz III. kerületi szervezetének az elnöke úgy határozott, hogy a képviselőként kapott tiszteletdíját maradéktalanul a Szent Margit Kórház dolgozóinak juttatja el, ezzel a tettével pedig különösen kivívta a kerületi lakosok tiszteletét. Bús Balázs hangsúlyozta, többek között így szeretne köszönetet mondani mindazért, amit a kórház dolgozói az óbudai polgárokért tesznek.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.