Rákay: Hol tartanánk, ha a Karácsony-félék vezetnék az országot? + videó

A keleti vakcinák nélkül fele ekkora arányú lenne az átoltottság.

Magyar Nemzet
2021. 03. 30. 18:57
null
Rákay Philip szerint a Facebook a saját maga által felállított szabályrendszert tetszés szerint alkalmazza Fotó: Rákay Philip
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Rákay Philip a legutóbbi videójában azt kérdezi, hogy ki a hibás. A műsorvezető elmondja, hogy a járvány harmadik hullámában a vírusmutánsoké a főszerep, amelyek az eddigieknél több súlyos megbetegedést okoznak. A helyzet csak az oltásokkal javítható. De miért nem lehet gyorsabban oltani? – teszi fel a kérdést.

  • Rákay szerint – ami tényekkel is alátámasztható – Magyarországon példás tempóban halad a tömeges oltás, lakosságarányosan hazánkban kétszer annyian kapták meg a vakcinát, mint az Európai Unióban átlagosan.
  • Brüsszel 2020-ban a kezébe vette az uniós vakcinabeszerzést, a tagállamok nem köthettek különmegállapodásokat az oltóanyaggyártókkal. De Orbán Viktor úgy döntött, hogy nem szolgáltatja ki az országot teljes egészében az uniós bürokratáknak. Erre válaszul Gyurcsányék kampányt indítottak a keleti vakcinák ellen.
  • Az elmúlt egy hónapban kiderült, hogy Brüsszelben elszúrták a vakcinák beszerzését. A megállapodáshoz képest egyes vakcinákból jóval kevesebb érkezik, azok is meglehetősen lassan. Ez botrány. Magyarország csak azért tudta megelőzni Európát az átoltottságban, mert folyamatosan érkeznek a keleti vakcinák.
  • – Vajon hol tartanánk ma, ha a Brüsszelt szolgalelkűen kiszolgáló Karácsony-félék vezetnék az országot? – tette fel a költői kérdést a videójában Rákay.

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.