Szakértői vélemény: Koncz Ferenc vétlen volt halálos balesetében

Zajlik Koncz Ferenc halálos motorbalesetének vizsgálata. A múlt héten elkészült szakértői vélemény szerint vétlen volt a fideszes képviselő.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook, Blikk2021. 03. 16. 13:36
KONCZ Ferenc
Budapest, 2020. április 21. Koncz Ferenc, a Fidesz képviselõje felszólal a klímavészhelyzet kihirdetésérõl és az éghajlatváltozási veszélyhelyzetbõl fakadó, halasztást nem tûrõ feladatokról szóló törvényjavaslatok általános vitájában az Országgyûlés plenáris ülésén 2020. április 21-én. MTI/Koszticsák Szilárd Fotó: Koszticsák Szilárd
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Édesapám minden szabályt betartva, a megengedett sebességnek megfelelően közlekedett – »a motorkerékpár haladási sebessége 48-52 km/h értékben határozható meg« –, a motor műszaki állapota is rendben volt! – írta közösségi oldalán Koncz Zsófia, országgyűlési képviselő. Koncz Ferenc lánya a folyamatban lévő eljárás egy pontján megállapított igazságügyi szakértői véleményre hivatkozott. Hozzátette:

„minden kétséget kizárólag Édesapám vétlen félként vett részt a balesetben”.

A fideszes képviselő arra is kitért posztjában, hogy a baleset okozásával vádolt polgármester a mai napig nem kért bocsánatot a családjától. Korábbi vallomásában az szerepel, hogy nem érez felelősséget.

A Koncz Ferenc haláláért vélhetően felelős személy a közeli Legyesbénye polgármestere. A Blikk szerint Lengyelné Bús Zita jól ismerte a képviselőt, a baleset előtt pár héttel egy útátadón is közösen vettek részt. Koncz Ferenc halálos balesetének ügyében az ítélethozatal még tart, az eljárás jogerős befejezéséig Koncz Zsófia is arra kérte a sajtó munkatársait, ne keressék az ügyben.

Jelen állás szerint a legyesbényei polgármester felfüggesztett büntetéssel megúszhatja a halálos baleset okozását.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.