Tömegfelháborodás: a DK-s polgármester elszállíttatja a kínai vakcinákat

Csütörtökön Szaniszló Sándor, Pestszentlőrinc–Pestszentimre DK-s polgármestere a közösségi oldalán közölte, hogy mivel több száz adag kínai vakcinára nem volt jelentkező a kerületben, így a kormány a felhasználatlan adagokat elszállítja. A bejelentés hírére valóságos tömegfelháborodás alakult ki a poszt alatt, több száz kommentelő azt kifogásolta, hogy a baloldali városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást, amit egyébként minden probléma nélkül elfogadtak volna. Gyurcsány Ferenc pártja a kezdetek óta bizonytalanságot próbál kelteni a Sinopharm körül, Szaniszló Sándor mai akciója is ezek közé illeszthető – írja az Origó.hu.

Forrás: Origo.hu2021. 03. 18. 16:37
null
Szaniszló Sándor, XVIII. kerületi polgármester Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével egyeztetett tavaly májusban Forrás: Facebook/Demokratikus Koalíció
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az Origó.hu egyik olvasója hívta fel a figyelmet Szaniszló Sándor csütörtöki posztjára, amiben a baloldali politikus arról írt, hogy a kerületiek nagy számban nem tartanak igényt a kínai vakcinára. „Több száz adag kínai koronavírus-vakcinára nem volt jelentkező a XVIII. kerületben, a megmaradt készletet a kormány még ma elszállítja” – fogalmazott a polgármester.

Csakhogy olvasónk rögtön megcáfolta Szaniszló állításait. „Én speciel három hónapja jelentkeztem az oltásra, és senki fel sem hívott, és meg sem kérdezett erről, és a családom tagjait sem. Pedig kellene, mert százával halnak meg az emberek” – emelte ki.

A kommentfelületen tömegével lehet az olvasónkéhoz hasonló véleményekkel találkozni, valóságos tömegfelháborodás alakult ki Szaniszló bejegyzése miatt.

Eddig több mint kétszáz hozzászólás érkezett az írás alá, szinte mindegyikben azt kifogásolták, hogy a városvezetés nem is ajánlotta fel nekik a kínai oltást. Sokan közülük arról is írtak, hogyha módjuk lett volna, gondolkodás nélkül elfogadták volna a Sinopharm-vakcinát. Ilyen reakciók érkeztek a baloldali polgármester posztjára:

  • „Nem is hívtak, hogy van lehetőség oltásra.”
  • „72 éves anyukám regisztrált, a háziorvosnak (SZTK) jelezte, hogy ő elfogadja a kínai vakcinát, ennek ellenére senki nem kereste még oltásügyben... Akkor hogy lehet, hogy nem volt gazdija a kínai vakcináknak?”
  • „Két ismerősöm is azonnal indulna az oltásért! Ne küldjék vissza, lenne rá jelentkező!”
  • Szaniszló Sándor (j), XVIII. kerületi polgármester Gyurcsány Ferenccel, a DK elnökével egyeztetett tavaly májusban
    Fotó: Facebook/Demokratikus Koalíció

  • „Mi kértük volna! Hol nem volt jelentkező? Remélem, hogy ez csak valami vicc! Rögtön mennénk, ha szólnának!”
  • „Kedves Szaniszló Úr! Mi itt a kerületben bölcsődei dolgozókként és oltásra regisztráltakként nagyon szívesen felvesszük a kínait, oroszt, bármelyik oltást. Ezt már jeleztük Önök felé mindenféle csatornán keresztül. Nem értem, hogy ilyenkor legalább miért nem kerülhetünk sorra, ha már vissza kell küldeni ezeket a fel nem vett oltásokat.”
  • „De mi az, hogy nem volt jelentkező???? Férjemmel első nap regisztráltunk, várjuk folyamatosan a behívót, de semmi... Ezek szerint csak oda kell menni, hogy oltást szeretnék??? Vagy mi az, hogy »nem volt jelentkező«?”
  • „Tisztelt Polgármester Úr! Nekem nincs kifogásom a kínai oltóanyag ellen. Kérem, tegye lehetővé, hogy akár már holnap reggel beoltsanak!”
  • Szociális gondozónő vagyok. Mi nem kaptunk még oltást. Mi miért nem kaphattuk meg, ha megmaradt?”
  • Szaniszló egyébként a posztja végén cinikusan hozzátette, hogy „továbbra is kérünk mindenkit, jelentkezzen az oltásért”.

    A Demokratikus Koalíció a kezdetektől fogva bizonytalanságot próbál kelteni a szakemberek által megbízhatónak és hatékonynak tartott Sinopharm-oltóanyag körül, nemrég petíciót indított a betiltásáért.

    A baloldali párt oltásellenes kampányának egyik fő arca Komáromi Zoltán egészségügyi szakpolitikus, aki élő adásban a Sinopharmra utalva azt mondta, hogy egyes vakcináknál az is jobb, ha megfertőződik az ember.

    Az eredeti cikk ITT olvasható el.

     

    A téma legfrissebb hírei

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

    Címoldalról ajánljuk

    Tovább az összes cikkhez chevron-right

    Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.