Új légvédelmi rendszereket vásárolhat hazánk

Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német Rheinmetall AG-vel – derítette ki a Portfólió.

Forrás: MANDINER.HU2021. 03. 22. 19:24
null
Oerlikon Skyranger, Rheinnmetall_454 Forrás: Oerlikon Skyranger, Rheinnmetall
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Magyarország 35 milliméteres Oerlikon Skyranger légvédelmi rendszerek beszerzéséről tárgyal a német Rheinmetall AG-vel – derül ki a cég negyedéves eredményeit ismertető konferenciahívás internetre feltöltött átiratából, amelyet elsőnek a Portfólió.hu oldal szemlézett. A szóban forgó fegyverrendszer alapját egy 35 milliméteres gépágyú képezi, „elsősorban konvojok és más stratégiai fontosságú célpontok védelmére való, kiválóan alkalmas ellenséges drónok megsemmisítésére is” – áll a szerkezet leírásában.

Fotó: Oerlikon Skyranger, Rheinmetall

Armin Papperger, a német fegyveripari vállalat elnök-vezérigazgatója arról is beszél, hogy „Magyarország fontos eleme a Rheinmetall portfóliójának, olyannyira, hogy a következő generációs harcjárműveikbe bekerülő digitális eszközök fejlesztése száz százalékban hazánkban fog megvalósulni”.

A Rheinmetall komoly megrendelésekre számít Csehországtól, Szlovákiától, Ausztráliától és Olaszországtól, ezen megrendeléseknek pedig közvetve Magyarország is haszonélvezője lehet a Porfólió elemzője szerint.

Az internetre került leíratban a Rheinmetall AG elnök-vezérigazgatója részvényeseinek megemlíti, hogy Magyarország már most fontos része a Rheinmetall portóliójának, miután megrendeléseik tetemes részét kapják hazánktól. „2020 negyedik negyedévében 4,4 milliárd eurónyi megrendelésre tett szert a német védelmi vállalat, ennek kapcsán két országot emel ki az elnök: Magyarországot és Németországot” – emeli ki a Portfólió. A vezérigazgató szerint Magyarország már előleget is fizetett a megrendelésekért, így 2022-ben kezd el a Rheinmetall szállítani hazánknak. Ezalatt jó eséllyel a Lynxeket érti a vezérigazgató, melyek szintén a gyár termékei – olvasható a Mandiner cikkében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.