Háromszázmillió forintot ért a tiltott árukészlet

Engedély nélküli nyugtatókat, doppingszereket, potencianövelőket találtak a rendőrök egy lakásban.

Munkatársunktól
Forrás: police.hu2021. 04. 11. 12:56
BRFK
300 millió forintot ért volna a feketepiacon a gyanúsítottól lefoglalt gyógyszerkészlet Forrás: police.hu
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egészségügyi termék hamisítása bűntett megalapozott gyanújával rendelt el büntetőeljárást az újbudai rendőrkapitányság, miután mintegy 300 millió forint értékben foglaltak le vasárnap reggelre tisztázatlan eredetű gyógyszerkészítményeket az újbudai nyomozók

– számolt be róla a Police.hu. Mint írták, a Budapesti Rendőr-főkapitányság egy gyanúsítottat vett őrizetbe, s a tiltott szerek eredete mellett azt is vizsgálja a hatóság, mikor, hogyan került be az országba a feketepiacon több száz milliós haszonnal kecsegtető, egészségre veszélyes szállítmány.

300 millió forintot ért volna a feketepiacon a gyanúsítottól lefoglalt gyógyszerkészlet
Fotó: Police.hu

A rendőrök először a főváros XXII. kerületében tartottak ellenőrzést, ahol a bűnügyi felderítés adatai szerint budapesti piacokra szállított valaki magyarországi forgalmazási engedéllyel nem rendelkező gyógykészítményeket. Egy bérelt raktárban bukkantak rá az illegális gyógyszerlerakatra.

A vizsgálat során kiderült, a raktár bérlőjének nem csak a forgalmazásra nem volt engedélye, az általa áruba bocsátott termékeket nem vizsgálta be a hatóság, azok összetétele, eredete, hatása és mellékhatása is ismeretlen. A feltételezések szerint a tiltott készlet egy része ráadásul hamisítvány, Magyarországon nem engedélyezett termékek távol-keleti másolata.

A raktárban és az azt bérlő férfi újbudai lakásán összesen 300 millió forint értékben találtak Magyarországon nem engedélyezett potencianövelőket, teljesítményfokozókat, illetve vényköteles, kábítószernek minősülő hatóanyagot tartalmazó nyugtatókat. Az eljárás adatai szerint a 43 éves budapesti lakos postai küldeményként elsősorban külföldön értékesítette az illegális, tisztázatlan eredetű és hatású szereket, de Budapesten is adott el a készletéből. Az újbudai nyomozók S. Viktort gyanúsítottként hallgatták ki, vele szemben a Budapesti Rendőr-főkapitányság XI. Kerületi Rendőrkapitánysága folytatja le az eljárást. A hamis és engedély nélkül behozott gyógyszerek mellett a férfi személygépkocsiját is lefoglalták, mivel azzal szállította a tiltott termékeket. A kártérítés, és a pénzbüntetés kifizetése érdekében a jogsértéssel megszerzett jövedelemből származó nagy értékű ingóságot a hatóság elárverezheti az elkobzást követően.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.