Koronavírusban elhunyt a DK pilisi önkormányzati képviselője

„A koronavírus újabb, a hazájáért rendületlenül dolgozó, igazi DK-st vett el tőlünk” – írták a párt Facebook-oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 04. 10. 15:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„A koronavírus nem csillapodik, tovább szedi áldozatait, mi pedig újra barátot gyászolunk. Elhunyt Kerezsán László pilisi DK-s önkormányzati képviselő, a DK választókerületi alelnöke. Laci is kezdetek óta velünk volt, igazi demokrataként szolgálta közösségét és hazáját. Részvétünket kívánjuk a családjának, osztozunk fájdalmukban. Emlékét szeretettel megőrizzük” – tudatta szombaton sajtóközleményben a Demokratikus Koalíció Kerezsán László, a párt pilisi önkormányzati képviselőjének a halálhírét.

Ismert, hogy

nem Kerezsán László az első DK-s politikus, aki a közelmúltban elhunyt a koronavírus miatt. Penz András kistarcsai és Gyűrűs Károly tatai önkormányzati képviselő márciusban halt bele a fertőzés szövődményeibe.

Amint arról a Magyar Nemzet beszámolt, lehetséges, hogy a hetvenegy éves Penz András halálát saját pártja, a Demokratikus Koalíció felelőtlen kampánya okozta. Lapunk információi szerint ugyanis

a DK politikusa még februárban megkapta az értesítést a koronavírus elleni védőoltás időpontjáról és helyéről, ám ő visszautasította a felkínált kínai Sinopharm-vakcinát.

Penz András, aki maga is aktívan kampányolt a keleti oltóanyag ellen, ezt követően fertőződött meg, kórházba kerülése után az orvosok már nem tudták megmenteni a kistarcsai képviselő életét, aki március 26-án elhunyt.

Míg Penz András halálában közvetetten szerepet játszhatott pártja oltásellenessége, addig egy másik elhunyt DK-s politikus tragédiája közvetlenül is kapcsolódhat a politikához.

Gyűrűs Károly, a tatai önkormányzat koronavírusban elhunyt DK-s képviselője március 2-án találkozott az országjáró körútján maszk nélkül Tatára látogató Dobrev Klárával. Gyurcsány Ferenc felesége számos vidéki helyszínen találkozott úgy baloldali politikusokkal, hogy nem sokkal később, március 5-én kiderült, koronavírusos lett.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.