Polgárőrök védik a Volánbusz utasait

Országszerte polgárőrök is védik a Volánbusz utasainak és a buszvezetőinek testi épségét, vagyonbiztonságát a közlekedési cég és az Országos Polgárőr Szövetség megállapodása szerint.

2021. 04. 07. 17:00
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Országos szintre emelte együttműködését a Volánbusz és az Országos Polgárőr Szövetség a közlekedési vállalat utasainak, telephelyeinek és autóbuszainak fokozott biztonsága érdekében. Az erről szóló megállapodást ma írta alá Budapesten dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke.

Dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója (jobbra) és dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke
Fotó: OPSZ

 

A megállapodás célja, hogy a Volánbusz az utazási igényeknek leginkább megfelelő, színvonalas szolgáltatásokat biztosítson, ugyanakkor garantálja a járatait igénybe vevő utasok, illetve autóbuszai és telephelyei biztonságát.

A társaság a rendvédelmi szervek aktív közreműködésével folyamatosan keresi a megoldási lehetőségeket a felmerülő vagyon- és gazdaságvédelmi problémákra. Ennek eredményeként a Volánbusz és az Országos Polgárőr Szövetség most összehangolta a már korábban is meglévő helyi együttműködéseket.

– A társaság mindent megtesz annak érdekében, hogy utasai biztonságban érezzék magukat az autóbuszjáratokon és az állomásokon. A Volánbusz és az utazók eddig is számíthattak a polgárőrök elhivatottságára, a mostani megállapodás ugyanakkor országosan összehangolt együttműködést tesz lehetővé, gondoskodva ezzel az utasok és a munkavállalók személyi és vagyonbiztonságáról – mondta az együttműködési megállapodás ünnepélyes aláírásakor dr. Pafféri Zoltán, a Volánbusz elnök-vezérigazgatója.

A megállapodás értelmében

„a szervezetek együttműködnek a lehetséges vagyon- és gazdaságvédelmi kockázatok feltárásában. Az Országos Polgárőr Szövetség segítséget nyújt az esetleges hiányosságok megállapításában, a közrend és a közbiztonság érdekében támogatja az autóbusz-állomásokon a külső szolgáltató által biztosított vagyonőrök munkáját, ellenőrzi a Volánbusz műszaki telephelyeinek külső környezetét és a telephelyeken kívül parkoló autóbuszokat. A partnerek közös ellenőrzésekkel kívánják csökkenteni az esetleges bűncselekmények számát, illetve megelőzni az ilyen eseteket. A vagyonvédelmi és közbiztonsági szempontból veszélyeztetett autóbuszjáratokon, szükség esetén a polgárőrök is végeznek ellenőrzési tevékenységet”.

 

– Az idén harmincéves Országos Polgárőr Szövetség eddig is számos településen támogatta a helyi közlekedés biztonságát, de a most aláírt megállapodás értelmében, a polgárőr egyesületek tagjai országosan bővítik és aktualizálják járőrútvonal-terveiket, amelyek kiterjednek majd az éjszaka leparkolt autóbuszok ellenőrzésére is. Emellett, a polgárőrök szolgálatuk alatt, illetve egyéb utazásaik során jelzik, ha bűncselekményt, szabálysértést vagy egyéb rendellenességet tapasztalnak, illetve sok útvonalon „demonstratív célú” járatkísérést végeznek az utasok biztonsága érdekében – hangsúlyozta dr. Túrós András, az Országos Polgárőr Szövetség elnöke. Hozzátette, hogy az együttműködés alapján a szövetség tagjai országszerte támogatják a rendőrségi feladatokat.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.