A járvány malmára hajtja a vizet a főpolgármester

Karácsony Gergely továbbra is gyülekezésre sarkallja a fővárosiakat: a húsvéti hétvégén megnyitja a gyalogosok és a biciklisek számára a pesti rakpartot.

Magyar Nemzet
2021. 04. 01. 15:09
null
A főpolgármester politikai indíttatású döntései többezer millió forintba kerültek eddig Fotó: Mirkó István Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Miközben az operatív törzs határozottan azt kérte, hogy a húsvéti ünnepeket szűk családi körben, a csoportosulást kerülve igyekezzünk eltölteni, Karácsony Gergely a vírushelyzetre fittyet hányva, továbbra is gyülekezésre sarkallja a fővárosiakat. Kiderült ugyanis, hogy a húsvéti hétvégén a fővárosi önkormányzat ismét megnyitja a gyalogosok és a biciklisek számára a pesti rakpartot. Közleményükben azt írták, péntektől négy napon át – a húsvéti ünnepek alatt végig – ismét birtokba vehetik a gyalogosok és a kerékpárosok a pesti rakpartot a Margit híd és a Közraktár utca között. A rakpart pénteken reggel 6 órától húsvéthétfőn este 7 óráig lesz lezárva az autós forgalom elől.

Maszk nélküli tömegek

Mint arról lapunk is beszámolt, Karácsony Gergely az előző hétvégén megnyitotta a pesti rakpartot, azonban ez nagy felelőtlenségnek bizonyult. Ezt még a baloldali sajtóorgánumok is így látták, Zacher Gábor, a hatvani kórház főorvosa az Indexnek elmondta,

tele a rakpart, az emberek harmada maszk nélkül. Ennek meglesz a böjtje, sokan még mindig nem érzik át, hogy mennyire súlyos a helyzet.

Zacher Gábor szerint „az embereknek látniuk kellene azt, hogy a koronavírus okozta megbetegedésnek mi lehet a következménye, hogy hogyan küzdenek a betegek és hogyan küzdünk mi az életükért. Emberközelivé kell tenni a betegséget, hogy mindenki megértse, milyen súlyos a helyzet.”

A koronavírus harmadik hulláma jelenleg emelkedő fázisban van, ezért érthetetlen, hogy a főpolgármester miért nem tud várni a rakpart megnyitásával, az emberek tömeges odacsalogatásával.

Nagy a tétje a népszerűség-hajhászásnak

Karácsony Gergelynek a járvány elleni védekezés helyett fontosabb a népszerűség-hajhászás – ezt már lapunknak készített elemzésében jelentette ki Deák Dániel annak kapcsán, hogy a baloldali főpolgármester a harmadik hullám kellős közepén nyitotta meg a pesti rakpartot a gyalogosok előtt,

így a tömegek ellepték a Duna-partot. A XXI. Század Intézet vezető elemzője szerint Karácsony Gergelynek vélhetően már kizárólag a baloldali előválasztás lebeg a szeme előtt, hiszen az információk és nyilatkozatok szerint jó eséllyel indulni fog az ellenzéki miniszterelnök-jelöltek versenyében.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.