Déri Tibor címervita miatt tilthatott ki egy képviselőt a városházáról

Szabó Balázs szerint a helyi labdarúgócsapat címervitája miatt tiltották őt ki a városházáról, akadályozva munkavégzését.

Magyar Nemzet
Forrás: Vasárnap.hu2021. 05. 07. 19:48
null
Szabó Balázsék útják egy oroszokhoz köthető berlini szervezet fizette Forrás: Facebook/Jobbik Újpest
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Egy címervita miatt tilthatta ki az újpesti önkormányzat képviselőjét Déri Tibor momentumos polgármester – számolt be a Vasárnap.hu. A portál úgy tudja, a Déri Tibor által a városházán rendezett több mint ötvenfős győzelmi fogadást a nemrég Magyar Kupát nyert Újpest FC tiszteletére (a pandémiás korlátozó intézkedések miatt egyébként legfeljebb tízfős rendezvényt lehetett volna tartani), ám az eseményen nem minden képviselő vehetett részt.

Az ex-jobbikos Szabó Balázst, aki a 2019-es önkormányzati választáson a momentumos polgármesterrel karöltve, a baloldali összeborulás jelöltjeként indult – majd nyert képviselői mandátumot –,

nem engedték be az épületbe.

A képviselő a lapnak azt mondta, ennek az az oka, hogy a címer miatt köztudottan nézeteltérései vannak az Újpest FC belga tulajdonosával, Roderick Duchatelet-vel, Déri pedig nem mert kockáztatni, inkább kitiltotta a városházáról a rendezvény idejére.

– Déri Tibor hozott egy belső szabályzatot és megváltoztatta a városházában való tartózkodás rendjét: letiltotta a képviselők és a külsős bizottsági tagok belépőkártyáit az épületbe.

A momentumos polgármester jó kapcsolatot ápol az Újpest FC hagyományos címerét lecserélő belga tulajdonossal Forrás: Facebook

Ezt a szabályt egyébként csak és kizárólag miattam hozta, hogy távol tartson a rendezvénytől, ismerve véleményemet a belga tulajról. A biztonsági őröknek utasításba adta, hogy név szerint engem ne engedjenek be a városházára

– közölte Szabó Balázs, aki jelezte: „ilyenre a rendszerváltás óta nem volt példa, legalábbis Újpesten, hogy egy képviselőt ne engedjenek be bármikor, a hét és a nap bármelyik szakában, akár hivatali munkaidőn kívül is a városházára. Ez mindeddig alanyi jogon járt minden képviselőnek, akárcsak az országgyűlési képviselőknek az Országházban való szabad mozgás joga.” Szabó Balázs szerint a hivatali munkaidő lejárta már csak azért sem magyarázat, mert a képviselői irodája a városháza épületén belül van, így a munkavégzésben akadályozta a momentumos polgármester.

A képviselő egyúttal súlyosan alkotmánysértőnek nevezte kitiltását, „mivel sérti a közügyek megismeréséhez és szabad megvitatásához fűződő alkotmányos alapjogot, valamint sérti a közérdekű és közérdekből nyilvános adatok megismerhetőségét is”. Szabó Balázs szerint politikai kapcsolattartó is van Déri és Duchatelet között. Ugyanis

Galambos Sandra, az Újpest FC kommunikációs vezetője egyben tagja a helyi Momentumnak is.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.