Dobrevék után nyomoz a Budapesti Rendőr-főkapitányság

Polt Péter legfőbb ügyész írásbeli kérdésemre adott válaszában arról tájékoztatott, hogy a Központi Nyomozó Főügyészségen 2021. január 26-án tett feljelentésem alapján a rendőrség tartozás fedezete elvonásának bűntette miatt nyomozást rendelt el – írja közösségi oldalán Budai Gyula országgyűlési képviselő.

Forrás: Facebook/BUDAIGYULA2021. 05. 04. 15:13
null
Dobrev Klárát tanúként hallgatták ki a Czeglédy-ügyben Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Budai Gyula bejegyzése szerint 2017. március 17-én Dobrev Klára vezérigazgató az Altus Portfólió Kft. nevében 35 millió forint kölcsönt adott a Czeglédy Csaba által irányított Human Operator Zrt. részére oly módon, hogy a 35 millió forintos kölcsön összeget nem a Human Operator Zrt.-nek utalták el, hanem annak százszázalékos tulajdonában álló Human Operator Service Kft. bankszámlájára. 2017 januárjában már végrehajtási eljárás folyt a Human Operator Zrt. ellen, a bírósági végrehajtó 2017. február 21-én zárolta a Human Operator Zrt. valamennyi pénzforgalmi számláját. Ezért kellett a kölcsönszerződésben szereplő 35 millió forintos összeget egy másik gazdasági társaság, a Human Operator Service Kft. bankszámlájára utalni. A kölcsönszerződést az Altus Portfólió Kft. részéről Dobrev Klára írta alá, míg a Human Operator Zrt. részéről Czeglédy Csaba volt az aláíró.

Teljesen egyértelmű, hogy azért utalták a kölcsön összegét, a 35 millió forintot egy másik kft. bankszámlájára, hogy a bírósági végrehajtó ne tudjon végrehajtani a Human Operator Zrt.-nél

– húzta alá a politikus.

A fenti kölcsönszerződéssel kapcsolatban Dobrev Klárát 2017. november 24-én már meghallgatta a NAV, de akkor ő Czeglédy Csabára és a könyvelőjére fogta a 35 millió forintos kölcsönösszeg más cég számlájára történő utalást. Dobrev Klára bármit is mond, ez a jogügylet felveti a tartozás fedezetének elvonása bűntettét, és ő, mármint Dobrev Klára a szerződés aláírójaként felelősséggel tartozik a szerződésben foglaltak miatt. Dobrev Klára 2021. május 2-án a Demokratikus Koalíció miniszterelnök-jelöltje lett és elszámoltatást ígért.

– Tessék megkezdeni az elszámoltatást Czeglédy Csabával és önmagával szemben a megkötött gyanús kölcsönszerződések miatt!

– zárta sorait Budai Gyula.

https://www.facebook.com/watch/?v=463267811637005

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.