Fürjes Balázs: Bravúros teljesítményt nyújtottak a magyarok

Az államtitkár szerint Budapest remek házigazda volt, a vendégek szuperlatívuszokban köszönik meg a magyarok munkáját.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 24. 10:48
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Le a kalappal! A magyar úszók 51 nemzetből a 6. helyet szerezték meg a budapesti úszó Európa-bajnokságon. Öten előttünk, negyvenöten mögöttünk – bravúros teljesítmény!” – kezdi legfrissebb Facebook-bejegyzését Fürjes Balázs, a Miniszterelnökség Budapest és a fővárosi agglomeráció fejlesztéséért felelős államtitkára.

Fürjes Balázs számokban is felsorolta a nagyszerű teljesítményt. Mint írta, 15 magyar érem, amiből öt arany, négy ezüst és hat bronz, egy duplázónk és két címvédőnk volt: most a szuperszonikus őstehetség, gyűjtött be két aranyat, a zseniális megvédte címét 400 vegyesen, a szemtelenül fiatalon is folyton megújuló pedig 200 pillangón mutatta meg, hogy érdemes volt belevágni.

Fürjes Balázs azt is hangsúlyozta, hogy Budapesten minden kész volt arra, hogy Eb-t rendezzünk. Se új állandó, se ideiglenes létesítményre nem volt szükség, a magyarok mellett külföldi világsztárok Budapesten, mint Adam Peaty, Federica Pellegrini, Julija Jefimova vagy a háromszoros olimpiai bajnok, holland Ranomi Kromowidjojo.

Az államtitkár arról is írt, hogy megtiszteltetés számára, hogy Wladár Sándor olimpiai bajnok, a Magyar Úszószövetség (MÚSZ) elnöke mellett lehetett társelnök, hogy a MÚSZ és a kormányzati Nemzeti Sportügynökség közösen szervezték meg az Európa-bajnokságot.

„Érintett vagyok, ezért csak óvatosan, de azért szögezzük le: Budapest megint remek házigazda volt, a vendégek szuperlatívuszokban köszönik meg a magyarok munkáját!”

– írta.

Fürjes Balázs szerint újra bizonyított a Duna Aréna is, a világ legjobbjának tartott versenyuszodája, amit rekordidő alatt építettünk föl a 2017-es világbajnokságra.

A teljes bejegyzés itt tekinthető meg:

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.