„Ha a baloldalon múlt volt volna, idén sem tartottak volna érettségit”

A baloldal szinte folyamatosan próbálta elszabotálni a védekezést.

2021. 05. 17. 15:03
VEJKEY Imre
Vejkey Imre (KDNP) országgyűlési képviselő, a parlament igazságügyi bizottságának elnöke szerint Szél Bernadett független képviselő álhírt terjesztett, amikor azt állította, hogy nem volt biztosítva a nyilvánosság tájékoztatása a bizottsági ülésről MTI/Soós Lajos Fotó: Soós Lajos
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Vejkey Imre, a KDNP frakcióvezető-helyettese szerint Magyarország egyike a világ legjobban védekező országainak. A képviselő napirend előtti felszólalásában emlékeztetett: a járványügyi adatok kedvezőek, kijelenthető, hogy túl vagyunk a vírus harmadik hullámán, és a beoltottak száma is magas hazánkban. – Magyarország az elsők között térhet vissza a normális élethez – emelte ki a képviselő. Rávilágított: mindez a kormány kiváló vakcinapolitikájának és az egészségügyi dolgozók helytállásának köszönhető. Hozzátette: sajnos nem sikerült mindenkit megmenteni, sőt komoly veszteségeink vannak. A képviselő, aki egy parlamenti imacsoport alapítója, arra kérte képviselőtársait, hogy csatlakozzanak hozzá és a csoporthoz, hogy együtt imádkozhassanak az elhunytakért és a bajba jutottakért. A héten tárgyalandó költségvetésről a képviselő úgy beszélt, hogy az alkalmas arra, hogy Magyarország kiemelkedő növekedési pályára álljon.

Válaszában Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának a parlamenti államtitkára szintén megköszönte az egészségügyi dolgozók munkáját. Az államtitkár arról is szót ejtett, hogy a világon egyedülálló módon

Magyarországon mind az oltás időpontja, mind a vakcina fajtája már választható.

Emlékeztetett: akinek nincs mit megköszönni, az a magyar baloldal. Ők a fővárosban arra használták a járványhelyzetet, hogy a Kern József baloldali üzletember érdekeltségébe tartozó társaságokhoz csorgassák a forrásokat, valamint Székely Tamás egykori baloldali miniszter cégeihez. – Nem szavazták meg a védelmi intézkedéseket. Álhíreket terjesztettek: azt mondták, itt diktatúra van; azt mondták, hogy a kabinet elhalasztja a választásokat; azt mondták, jobb elkapni a betegséget, mint beoltatni magunkat. Korózs Lajos kamuvideókat, kamustatisztikákat készíttetett – sorolta Rétvári.

Hangsúlyozta:

ha a baloldalon múlt volna, idén sem tartottak volna érettségit – már a második éve.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.