Hajléktalant kiforgatva adtak el Niedermüllerék egy ingatlant

Korlátlan privatizáció, a vagyon felélése és eladása a külföldi cégeknek és érdekeltségeiknek, az ország teljes kiárusítása, a közintézmények tönkretétele, az emberek és a családok védelmét szolgáló intézkedések eltörlése történne meg újra – mondta a Magyar Nemzetnek Bajkai István fideszes országgyűlési képviselő. Rámutatott, hogy a baloldal nem szolidáris, hanem ultrakapitalista, mindez látszik az önkormányzatoknál végzett tevékenységükön is.

2021. 05. 31. 6:25
null
20210507 Budapest Karikó Katalin Széchenyi-díjas magyar kutatóbiológus, biokémikus, az egyik koronavírus elleni, mRNS alapú vakcinát kifejlesztő BioNTech cég alelnöke az Emberi Méltóságért kitüntetést kapott. Magyar Nemzet fotó: Mirkó István (MI) képen: Bajkai István, a Fidesz országgyűlési képviselője Fotó: Mirkó István
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– A Gyurcsány család végső célja: Magyarország és a magyarság elsüllyesztése, a külföldi érdekek kritika nélküli kiszolgálása, amibe beletartozik a migránsok Európába és Magyarországra hozatala is. A Gyurcsány-párt politikai bűnözőknek a szövetsége, akiknek a végső célja, hogy a magyarságot falhoz állítsák – nyilatkozta a Magyar Nemzetnek Bajkai István kormánypárti országgyűlési képviselő. Az erzsébetvárosi politikus rámutatott: egy esetleges kormányváltás óriási kockázatot rejt, ha a Gyurcsány Ferenc vezette baloldal kerül hatalomra.

– Korlátlan privatizáció, a vagyon felélése és eladása a külföldi cégeknek és érdekeltségeiknek, az ország teljes kiárusítása, a közintézmények tönkretétele, az emberek és a családok védelmét szolgáló intézkedések, például a rezsicsökkentés, az egészségügyi beruházások eltörlése történne meg újra, mint ahogy a Gyurcsány-korszakban meg is történt. Még a baloldali gondolkodásúaknak se kívánok egy újabb Gyurcsány-kormányt

– mondta el lapunknak Bajkai István fideszes választókerületi elnök, aki szerint a Gyurcsány vezette baloldal hatalomra kerülése valójában az ország teljes tönkretételével és válságba taszításával lenne egyenértékű.

Az erzsébetvárosi politikus leszögezte: Gyurcsányék már bebizonyították, hogyan kell egy országot minden szempontból tönkretenni, ezt próbálnák meg újra. Amint ez Erzsébetvárosban is történik, ahol az önkormányzati választást végighazudta a Niedermüller Péter (DK) vezette helyi baloldal.

– A kultúra felvirágoztatását és a szociális támogatások fokozását ígérték, ám a tények igazolják, hogy egyetlen szavukat sem gondolták komolyan, csak a hatalom és a vagyon lenyúlása lebegett a szemük előtt. Erre kiváló példa egy hajléktalan férfi ügye, akinek a korábbi fideszes városvezetés lehetőséget adott arra, hogy az a társasház, ahol gondnokként tevékenykedett, megvásároljon egy 16 négyzetméteres helyiséget, hogy abban lakást alakíthassanak ki a férfinak.

 

Bajkai István még a baloldalnak sem kívánja Gyurcsányékat
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Az önkormányzati választás kampányában már ezzel a folyamatban lévő üggyel kampányolt egy párbeszedés képviselő; többször fordult a vagyonkezelőhöz és a polgármesterhez: miért nem intézkedik gyorsabban az önkormányzat, hogy a hajléktalan férfinak adják oda azt a helyiséget. Jogilag nem lett volna köteles a vagyonkezelő odaadni, mert nem lakáscélú helyiségként van nyilvántartva. Viszont miután korábban az önkormányzathoz fordult a Dózsa György úti társasház lakóközössége, mind a vagyonkezelő, mind pedig az illetékes bizottság megvizsgálta a lehetőségeket – emlékezett vissza Bajkai István. Rámutatott: a párbeszédes képviselő a kampányban hamisan vádaskodva felnagyította a hírt, és azt terjesztette, hogy szívtelen az önkormányzat.

– Politikai céllal hergelt, miközben már folyamatban volt, hogy a társasház közössége – a hajléktalan férfi érdekében – megkaphatja a helyiséget. 2019 szeptemberében, még a fideszes vezetés idején, úgy döntött a pénzügyi és kerületfejlesztési bizottság, hogy a társasháznak adjuk oda ezt az ingatlant, hogy szolgálati lakásként működjön a gondnokként dolgozó hajléktalannak. Ezt követően azonban fordulat állt be az ügyben, amikor a Gyurcsány-párti Niedermüller Péter és a baloldal megnyerte a választást, mivel a korábbi határozatot nem hajtották végre és eladták másnak az ingatlant – hangsúlyozta a képviselő, s úgy összegzett: Erzsébetvárosban azt látják, hogy minden a pénzről szól: amiben nincs magának vagy a haveroknak üzlet, azt nem csinálja meg az önkormányzat.

embertelen amit műveltek, meg sem indokolták a lakóknak a döntésüket. A lakók annyit vettek észre, hogy idegen emberek jelentek meg az udvarban, mint kiderült a helyiséget az önkormányzat eladta valaki másnak.

 

Hiába kereste a lakóközösség a választási kampányban a hajléktalan ügyét politikai kampánytémává tevő párbeszédes képviselőt, jelenlegi alpolgármestert, az a zavart habogása után már nem áll szóba velük. Úgy látszik, a baloldali városvezető gyáva, hogy a lakóközösség elé álljon és megmagyarázza az egyébként megmagyarázhatatlan tettét.

Jobbról Niedermüller Péter, Gyurcsány Ferenc pártelnökkel. Fotó: Mohai Balázs / MTI

– Ez egy nagyon szép, az emberi humánum sikertörténete lehetett volna, ha a baloldal önző érdekből nem lékeli meg a döntést. Arról van szó, hogy egy hajléktalan be tudott illeszkedni a lakóközösségbe, ők azt szerették volna, hogy ott lakjon velük, megszerették őt, hiszen gondozza a növényeket, segít a karbantartásban. Ilyen kivételes kezdeményezésről és esetről nem is tudok beszámolni alpolgármesterségem időszaka alatt, ehhez képest a baloldal pedig eladja az ingatlant a hajléktalan elől, a korábbi fideszes döntést figyelmen kívül hagyva. Jól jelzi, hogy a baloldal szereti magát lakópártinak és családbarátnak bemutatni, közben egy szó sem igaz ebből – magyarázta Bajkai.

A kormánypárti politikus elmondta, hogy Erzsébetvárosban azt látják, hogy minden a pénzről szól, amiben nincs magának, vagy a haveroknak üzlet, azt nem csinálja meg az önkormányzat.

– Így aztán kipaterolták a Száztagú Cigányzenekart, a Heti Tévét, Európa első és egyetlen zsidó tévéjét, a civileket a fideszes vezetés alatt felújított kultúrházból. Egyszerűen színtiszta vagyonharácsoló, ultra kapitalista szemlélet van itt a magát baloldalinak hazudó erzsébetvárosi vezetésben. Szegény hajléktalan is ennek is a kíméletlen ultrakapitalista szemléletnek az áldozata – szögezte le Bajkai aki emlékeztetett a Molnár Antal Zeneiskola ügyére, amikor az SZFE diákok egyesületének adta át a polgármester a felújított épületet.

– Kultúraellenes romboló tevékenység volt, amit ott végrehajtottak, ami csak a társadalmi felháborodás miatt nem folytatódott, önmagában csak ezért a gyalázatos tettért le kellett volna mondania a kereszténygyűlöletéről hírhedté vált Niedermüller Péter polgármesternek. A korábbi fideszes vezetés a zeneiskolával egyeztetve úgy alakította ki a helyiségeket, hogy mindenben a zeneiskolának az igénye szerint valósuljon meg. A korábbi döntés arról szólt, hogy ingyen kapták volna meg az épületet, most majd havi több millió forintot kell fizetni az iskola fenntartójának – mutatott rá az országgyűlési képviselő, aki hozzátette:

haverokra bezzeg van pénz.

Most négy főállású alpolgármestert és népes titkárságot alkalmaznak, rengeteg pénzt adnak ki a hatmilliárdos csalás vádjával a vádlottak padján ülő Czeglédy Csaba ügyvédi irodájának, már százmillió forint környékén jár a szerződések nagysága, létrehoztak egy újabb kommunikációs csatornát, ahol színtiszta pártpropaganda folyik, a Gyurcsány-család szolgálatában kormányellenes kommunikációra költik a közösség pénzét.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.