Kálomista Gábor: Ha Gyurcsány Ferenc beperel, örömmel megyek a bíróság elé

Gyurcsány Ferenc követte el a rendszerváltás utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit – hangsúlyozta Kálomista Gábor az Indexnek. A neves producer és színházigazgató az őszödi beszédről szóló új filmje kapcsán kiemelte: nem érti, hogy Gyurcsány mit keres még mindig a magyar közéletben.

Magyar Nemzet
Forrás: Index2021. 05. 26. 12:42
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ez a film olyan témát feszeget, ami eddig tabunak számított, de igenis beszélnünk kell róla – mondta az Indexnek adott interjújában Kálomista Gábor. A Megafilm Kft. tulajdonosa Helmeczy Dorottyával közösen készített politikai krimit, amelynek középpontjában Gyurcsány Ferenc volt miniszterelnök őszödi beszéde áll.

Megírtuk, a film előzetesét lapunk szerkesztőségéhez éppen ma juttatta el egy motoros futár, pont úgy, ahogy annak idején magát az őszödi beszédet is kiszivárogtatták.

Kálomista szerint filmje nem propaganda, sőt független, amihez balról is súgtak.

– Van egy ember, aki felesküdött arra, hogy a Magyar Köztársaság érdekeit képviseli, de úgy szerzi meg a hatalmat, hogy másfél éven át hazudik, adatokat hamisít. A filmtől független magánvéleményem, hogy

nem értem, mit keres ez az ember még mindig a magyar közéletben. Egy miniszterelnök, aki rálövet a saját állampolgáraira, járókelőket veret meg kardlappal, és még hosszan sorolhatnám mindazt, amit a demokráciáért tett – fogalmazott a producer, aki úgy véli:

egy mai harminc évesnek nagyjából fogalma sincs, mi is történt akkor.

– Gyurcsány Ferencre úgy gondolnak, mint egy jópofa gitározós srácra, aki néha a diszkóban is megjelenik. Holott szerintem ő követte el a rendszerváltást utáni időszak legnagyobb politikai bűncselekményeit – húzta alá Kálomista Gábor, aki fontosnak tartja, hogy

kezdjük el feldolgozni a történelmünket, mert teli vagyunk fekete foltokkal.

– Ilyen téren jóval rosszabbul állunk mint a többi kelet-közép-európai ország, ahol többé-kevésbé szembe néztek saját újkori történelmük eseményeivel – tette hozzá.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.