Kocsis Máté: Nincs menekvés a pedofiloknak

A Fidesz frakcióvezetője a pedofilellenes törvénycsomag újabb részletét osztotta meg a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 21. 15:22
KOCSIS Máté
Budapest, 2020. november 16. Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője napirend előtt szólal fel az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. november 16-án. MTI/Kovács Tamás Fotó: Kovács Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Nem lehet enyhe büntetéssel és minősített esetekben feltételes szabadságra bocsátással megúszni a gyermekek sérelmére elkövetett szexuális bűncselekményeket

– szögezte le a közösségi oldalán a Fidesz frakcióvezetője.

Kocsis Máté a pedofilellenes törvénycsomag újabb részletét ismertetve közölte: a legsúlyosabb pedofil bűncselekmények nem évülnek el, az enyhébbek esetén pedig a 18 éves kor helyett 21 éves kortól indul az elévülés.

Így a kiszolgáltatott helyzetben lévő gyermekek számára biztosítjuk, hogy több ideig élhessenek a felelősségre vonás lehetőségével.

Emellett – folytatta –

a súlyosabb bűntetteknél kizárjuk a feltételes szabadságra bocsátást is, minden esetben le kell tölteni a büntetést. Nincs menekvés a pedofiloknak

– hangsúlyozta a kormánypárti politikus.

Miként lapunk is beszámolt róla, Kocsis Máté bejelentette, hogy szigorítják a pedofilok elleni fellépés büntetőjogi eszközeit. Az ezt elősegítendő javaslatcsomag első eleme a nyilvános, kereshető pedofil-adatbázis létrejöttét vetíti előre, a második összetevő a büntetési tételek emelése volt, a harmadik pontban pedig bővítenék azon munkakörök listáját, amelyekben nem dolgozhatnak a pedofilok.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.