időjárás 4°C Barbara , Borbála 2022. december 4.
logo

Mráz Ágoston Sámuel: A magyarok elvárják, hogy a miniszterelnök tudjon angolul

Forrás: MTI
2021.05.16. 09:34
Mráz Ágoston Sámuel: A magyarok elvárják, hogy a miniszterelnök tudjon angolul

A magyarok minden miniszterelnöktől elvárják, hogy tudjon angolul – emelte ki a Nézőpont-csoport vezetője a Kossuth rádió Vasárnapi újság című műsorában.

Mráz Ágoston Sámuel a kutatásukra hivatkozva közölte: a válaszadók 83 százaléka mondta ezt, még a kormánykritikusok 70 százaléka is.

– Utóbbiak az általános érvényű állítás megfogalmazásakor minden bizonnyal észben tartották, hogy Karácsony Gergelyt, a baloldali előválasztáson miniszterelnök-jelöltként elinduló jelenlegi főpolgármestert az elmúlt napokban kellemetlen helyzetbe hozta, amikor kiderült, hogy ő nem beszél angolul – vélekedett Mráz Ágoston Sámuel. Hangsúlyozta:

a mai, egyre nemzetközibbé váló világban a miniszterelnököknek tárgyalóképeseknek kell lenniük.

Régen „úri huncutság” volt a diplomácia, sok-sok protokolláris lassúsággal, mostanra ez felgyorsult, és aki nem tud a folyosón néhány kedves szót szólni angolul a kollégáihoz, mert várnia kell a tolmácsra, az nehezen tudja érvényesíteni az országa érdekeit.

Arra a felvetésre, hogy miként lehetett Karácsony Gergely adjunktus, valamint a doktori iskola hallgatója nyelvvizsga nélkül, Mráz Ágoston Sámuel úgy felelt:

– Előbb-utóbb ki fog derülni, hogy a szabályoknak a dinamikus értelmezéséről vagy a megszegéséről van-e szó.

Úgy vélekedett: fentiek dacára elég valószínű, hogy Karácsony Gergely lesz a győztese az előválasztásnak, amely inkább egy „utószó”. – A baloldali pártok ugyanis már eldöntötték, ki lesz a miniszterelnök-jelölt, és csupán egy „látszatversenyt” szerveznek – hangoztatta.

– A nyertese azonban más lesz az előválasztásnak, mint a győztese: Gyurcsány Ferenc – jelentette ki Mráz Ágoston Sámuel, aki szerint az összes előválasztási jelölt a korábbi miniszterelnök „kottájából játszik”.

– Nem véletlenül beszélnek sokan arról, hogy ez egy Gyurcsány-show

– fogalmazott.

Mráz Ágoston Sámuel párhuzamba állította Karácsony Gergelyt Medgyessy Péterrel, szavai szerint 2004-re mindenki számára kiderült, hogy a korábbi miniszterelnök nem tényező a baloldalon, nem hoz magától fontos döntéseket.

Kiemelt kép: Mirkó István (MI)

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.