Nagyot zuhant az elhunytak száma

Százra esett a napi halálesetek száma, és a lélegeztetőgépen ápolt betegek is jóval kevesebben vannak, mint korábban.

Munkatársunktól
2021. 05. 02. 9:26
null
Hamarosan egyre több korosztály lesz védett a koronavírus ellen (A képen egy pedagógus megkapja a Pfizer-BioNTech koronavírus elleni Comirnaty-vakcina első adagját a Fejér Megyei Szent György Egyetemi Oktató Kórházban Székesfehérváron 2021. április 9-én) Fotó: Vasvári Tamás Forrás: MTI/Vasvári Tamás
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A korábbi hetekhez képest jóval kevesebben hunytak el koronavírus-fertőzésben. A Koronavírus.gov.hu mai tájékoztatása szerint az elmúlt 24 órában 101, többségében idős, krónikus beteg vesztette életét a Covid–19 miatt, ami jelentősen kevesebb az elmúlt időszak végzetes eseteinél, hiszen még az utóbbi néhány napban is a kétszázhoz volt közelebb a halálesetek száma.

Az oltás továbbra is folyamatosan zajlik, a vakcinát felvevők száma már jócskán négymillió fölött jár, közülük több mint kétmillióan már a második oltást is megkapták. A gyógyultak száma folyamatosan nő, jelenleg 523 ezer fő, ezzel párhuzamosan az aktív fertőzöttek száma 231 ezer főre csökkent.

Kórházban 5031 koronavírusos beteget ápolnak, közülük 587-en vannak lélegeztetőgépen, ami szintén kevesebb, mint az elmúlt időszakban.

A közleményben felidézték: miután a beoltottak száma átlépte a négymilliót, szombaton életbe lépett az újraindítás újabb fokozata. A kijárási tilalom kezdete éjfélre módosult, este 11 óráig lehetnek nyitva a boltok és a vendéglátóhelyek. Számos szolgáltatás már igénybe vehető védettségi igazolvánnyal. A még oltásra váró regisztráltak az online időpontfoglalóban Sinopharm- és AstraZeneca-oltásokat tudnak jelenleg foglalni. Már a 16–18 éveseket is lehet regisztrálni oltásra.

A védettségi igazolvánnyal rendelkezőknek szombattól megnyíltak a vendéglátóhelyek belső terei, a szállodák, a szabadidős létesítmények, az állatkertek, múzeumok, mozik, színházak, edzőtermek és sportesemények, és ezeket a helyeket rokon kíséretében kiskorúak is látogathatják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.