Nem akarja a baloldal, hogy a bérlők saját lakáshoz jussanak

Módosítani fogják az önkormányzati bérlakások kedvezményes megvásárlását lehetővé tévő törvényjavaslatot, mivel nincs konszenzus az ügyben – tudatta a javaslatot benyújtó Böröcz László a közösségi oldalán.

Magyar Nemzet
Forrás: Facebook2021. 05. 26. 15:45
null
2021.02.17. Budapest Böröcz László Országgyűlési képviselő fotó: Magyar Nemzet Éberling András Fotó: Andras Eberling
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Az elmúlt hetekben kiderült, hogy a baloldal nem akarja, hogy a bérlakásban élők saját lakáshoz jussanak, a bérlők nem számíthatnak rájuk – hívta fel a figyelmet Facebook-bejegyzésében Böröcz László.

A parlament szerdán tárgyalja a fideszes képviselő azon javaslatát, amely lehetővé tenné a bérlőknek az önkormányzati bérlakások kedvezményes árú megvásárlását. Böröcz László ezzel kapcsolatban közölte: hosszú egyeztetéseket követően világossá vált, hogy a polgármestereknek is különböző elképzelései vannak az önkormányzati bérlakásokkal kapcsolatban, ezért a frakcióval arra az álláspontra jutottak,

hogy a javaslatot a világörökségi területekre korlátozzák.

Mint írta, az első kerületi műemlék lakásokban élők 732 aláírást gyűjtöttek össze helyzetük rendezéséért és 506-an töltötték ki az ezzel kapcsolatos kérdőívet.

Mivel a tágabb kört illetően nincs konszenzus, ezért módosítani fogják a törvényjavaslatot – tudatta a kormánypárti politikus, hozzátéve: bízik benne, hogy a probléma felvetése elindít egy folyamatot, mely végén az önkormányzatok is megfontolják, hogy érdemes a bérlők minél szélesebb körének lehetőséget adni arra, hogy saját lakáshoz jussanak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.