időjárás 13°C Jeromos 2022. szeptember 30.
logo

Selmeczi Gabriella: Zéró toleranciát kell hirdetni a pedofíliával szemben

Magyar Nemzet
2021.05.26. 12:00
Selmeczi Gabriella: Zéró toleranciát kell hirdetni a pedofíliával szemben

A Fidesz képviselője szerint csírájában kell elfojtani minden arra irányuló próbálkozást, amely elfogadhatóvá tenné a gyerekekkel szembeni visszaéléseket.

Selmeczi Gabriella szerdai napirend előtti felszólalásában kifejtette, a pedofília az egyik legocsmányabb dolog, amit egy ember elkövethet, ezért nem maradhatnak le a bűnüldözők az egyre gátlástalanabb bűnözők mögött.

Nem rejtőzködhetnek a pedofilok, és nem reménykedhetnek abban, hogy megússzák. Zéró toleranciát kell hirdetni a pedofília ellen – mondta a Fidesz képviselője,

aki szerint nem évülhetnek el az ilyen bűncselekmények. Hozzátette: létrehozzák a pedofilok fekete listáját. Több munkakörre kiterjesztik a foglalkoztatási eltiltásokat, hogy sportolás és szabadidő eltöltése közben is biztonságban legyenek a gyerekek. Ezen felül jelentősen megemelik a büntetési tételeket, és több minősítő tényezőt is bevezetnek.

– Csírájában kell elfojtani minden olyan próbálkozást, ami arra irányul, hogy elfogadhatóvá tegyék a pedofíliát – hangsúlyozta Selmeczi Gabriella.

Selmeczi Gabriella kiemelte, csak a zéró tolerancia elfogadható a pedofíliával szemben
Fotó: MTI

Válaszában Völner Pál arról beszélt, a gyermekekkel elkövetett szexuális bűncselekmények szörnyű pszichés következményekkel járnak, ezért jelentősen szigorítják a szabályozást. Elmondta, hogy a pedofil nyilvántartásban az adatkezelés célhoz kötötten történik majd, és csak a társadalomra veszélyesség szempontjából releváns adatok lesznek megismerhetők. Nem foglalkoztatható a jövőben szabadidő eltöltésével összefüggő munkahelyen például strandon, vidámparkban, állatkertben sem olyan személy, aki korábban pedofil bűncselekményt követett el. Jelentősen megnő az elévülési idő is, és a feltételes szabadságra bocsátásra nem lesz lehetőség. A büntetési tételeket megemelik, és számos minősített esetet is bevezetnek – sorolta az intézkedéseket az államtitkár.

 

Szócsaták az Országgyűlésben

Harmincéves korig jöhet az szja-mentesség

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.