A CÖF–CÖKA szerint ámokfutás, amit a baloldal folytat

– Az alaptörvény érvénytelenítése politikai értelemben bűn, jogi értelemben pedig kivitelezhetetlen – hangsúlyozta ifj. Lomnici Zoltán.

2021. 06. 01. 14:51
null
Dr. Ifj. Lomnici Zoltán, dr. Gaudi-Nagy Tamás, Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület elnöke Nagy László, 2006. október 23-án szemkilövést szenvedett jogsértett tartanak sajtótájékoztatót Fotó: A szerző felvétele
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Az alkotmány érvénytelenítése politikai értelemben bűn, jogi értelemben pedig kivitelezhetetlen, hiszen mindenki pontosan tudja, hogy az alaptörvényt és a sarkalatos törvényeket kétharmaddal illetve minősített kétharmaddal lehet megváltoztatni – válaszolta a Magyar Nemzet kérdésére ifj. Lomnici Zoltán, annak kapcsán, hogy a magyarországi baloldal szereplői „alkotmányos forradalomra” készülnek 2022-ben.

Az alkotmányjogász hangsúlyozta: amikor ezek az emberek – akik részt vettek a 2006-os szörnyűségekben – arról beszélnek, hogy igazságtételt szeretnének végrehajtani 2022 után, a szövegkörnyezetből egyértelműen kihagyják azt a tételt, hogy minimum három pilléren nyugszik a demokratikus államiság.

Azt a látszatot keltik, hogy nekik egyszerre a kezükben összpontosulhatna a törvényhozó, a végrehajtó és az igazságszolgáltató hatalom. Ez egy ámokfutás, amit folytatnak,

és úgy tűnik, hogy az a kevés józan hang is, amely balról érkezik, elégtelen ahhoz, hogy megállítsa őket – magyarázta.

Véleménye szerint, ami ebben az ügyben a legfájóbb, hogy a brüsszeli baloldal sőt az egész európai baloldal falaz ehhez a jogállamisági értelemben vett szörnyűséghez. Azt sem szabad elfeledni, hogy az egyetemi oktatókban – Sólyom László köztársasági elnökkel az élen – ismét elhallgatott a demokrata. Most megint nem emelik szóra a szájukat, és nem látjuk, hogy kiállnának a jogállamiságért. Aki volt köztársasági elnökként köteles a nemzet egységégét kifejezni, attól szégyen, hogy ilyen jellegű „justizmordot” megfogalmazó kijelentéseket szó nélkül hagy – szögezte le ifj. Lomnici Zoltán. Hozzátette,

ha lenne olyan bizottság Magyarországon, amilyen a második világháborúban a McCarthy-bizottság volt, akkor a mai ellenzéki vezetőket mind elítélnék, mert nemcsak hazudnak, hanem arra is felbujtják az embereket, hogy törvénytelen eszközökkel semmibe vegyék a jogállamiságot és lábbal tiporják a demokráciát.

Ifj. Lomnici Zoltán, dr. Gaudi-Nagy Tamás, a Nemzeti Jogvédő Szolgálat ügyvezetője, Gőbl György, a Közhatalom Jogsértettjei Egyesület elnöke és szemkilövést szenvedett jogsértett sajtótájékoztatója
Fotó: A szerző felvétele

A 2006-os őszi események kapcsán a CÖF–CÖKA szóvivője elmondta: a Civil Összefogás Fórum úgy ítéli meg, hogy 2006 azoké, akiknek a szíve a helyén van. Mindazoké, akik fizikailag, vagy lélekben, a tévé képernyőjén keresztül kísérték figyelemmel az eseményeket és a szorítottak azokért a magyarokért, akik a Gyurcsányi igazságtalansággal szemben küzdöttek. ifj. Lomnici Zoltán felhívta a figyelmet, hogy a felelősségre vonás terén nagyon komoly feladataik vannak, ezért

javaslatot tesznek egy civil igazságtételi bizottság felállítására, amely a „rendőrségi bűncselekményeket”, az eseményeket követő bírósági gyakorlatot, illetve a közhatalom által elkövetett alapjog sérelmeket vizsgálja majd. Emellett – folytatta – az őszödi beszéd nyilvánosságra kerülésének 15. évfordulóján, vagyis szeptember 17-én indul útjára az a vándorkiállítás is, amely 2006 őszének igazságát fogja bemutatni.

A különböző magyar települések közterületein bemutatásra kerülő fényképek, a rendőrterror során használt fegyverek és eszközöket bemutató tárlat mellett olyan fórumokat is tartanak majd, ahol a jogsértések érintettjei számolnak be a történtekről. A szervezeti keret a CÖF–CÖKA segítségével valósul meg, a kiállítás tartalmát pedig több partner közreműködésével dolgozzák ki – tájékoztatott a szervezet szóvivője.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.