Ismét lehet jelölteket állítani a gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjakra

Ismét bárki állíthat jelöltet a Magyar Batthyány Alapítvány által 2019-ben alapított gróf Batthyány Lajos- és gróf Zichy Antónia-díjra. A díjakat az aradi vértanúk kivégzésének nemzeti gyásznapján, 2021. október 6-án adják át a Batthyány-örökmécsesnél. Az idei díjátadó esemény fővédnöke, a 2020. évi gróf Batthyány Lajos-díj kitüntetettje, Balog Zoltán református püspök, a zsinat lelkészi elnöke. A jelölés végső határideje 2021. július 15-e.

Forrás: Magyar Batthyány Alapítvány2021. 06. 17. 14:28
null
Forrás: Magyar Batthyány Alapítvány
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

 

A Magyar Batthyány Alapítvány 2019-ben hozta létre a gróf Batthyány Lajos- és a gróf Zichy Antónia-díjat, melyeket olyan személyiségek kaphatnak, akik korunk társadalmi, gazdasági, politikai kihívásaira praktikus és pragmatikus, a lehetőségekkel és szükségszerűségekkel arányos választ adnak.

Ezzel a magyar nemzet jobbítását, Magyarország sikerét, nemzetközi elismertségét, a gazdálkodói tradíciók megőrzését és megújulását, a kisközösségek és a család egységét, a hitbéli és egyetemes értékek érvényesülését, a tudomány, kultúra, művészet és oktatás fejlődését erősítik. A díjazottaknak pénzjutalom is jár.

Érme az első felelős magyar kormány miniszterelnöke, gróf Bathyány Lajos arcmásával
Fotó: Magyar Batthyány Alapítvány

Batthyány Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke hangsúlyozta: „Második alkalommal adjuk át a díjainkat, ami azt jelenti, hogy sikerült hagyományt teremtenünk. Külön megtiszteltetés számunkra, hogy az idei díjazás fővédnökségét Balog Zoltán püspök úr, a 2020-as gróf Batthyány Lajos-díj kitüntetettje elvállalta.

Batthyány Schmidt Margit, a Magyar Batthyány Alapítvány elnöke
Fotó: Magyar Batthyány Alapítvány

Úgy gondolom, az elmúlt egy esztendő mindannyiunknak komoly kihívásokkal járt, nehéz időszakon vagyunk túl – ám épp ez teremtette meg annak lehetőségét, hogy mindennapi hősök szülessenek közöttünk, akik bizonyították rátermettségüket, hazaszeretetüket, emberségüket és önzetlenségüket.”

Az alapítvány – az elmúlt évhez hasonlóan – a díjazottak kiválasztásához 2021-ben is független szakmai bírálóbizottságot állított föl, melynek tagjai: Balog Zoltán fővédnökségével prof. Dezső Tamás, a Migrációkutató Intézet igazgatója; Fehér Éva, a TEK orvosigazgatója; prof. Monok István, az MTA Könyvtár és Információs Központ főigazgatója; Pallós Nikoletta, a Batthyány Lajos Alapítvány főigazgatója; Tordai Teri Kossuth- és Jászai Mari-díjas színművésznő, érdemes és kiváló művész; illetve J. Újváry Zsuzsanna történész, nyugalmazott egyetemi docens asszony.

Az érmén gróf Zichy Antónia arcmása látható
Fotó: Magyar Batthyány Alapítvány

Ahogy tavaly, úgy az idén is lehetőséget biztosít az alapítvány a jelöltállításra. A javaslatok a [email protected] e-mail-címre küldhetők július 15-ig, megjelölve annak a férfi és női jelöltnek a nevét, akit érdemesnek tart a jelöltállító e rangos elismerés elnyerésére.

Fotó: Magyar Batthyány Alapítvány

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.