Most már biztos: Ferenc pápa találkozik Orbán Viktorral és Áder Jánossal

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a szentatya magyarországi programjáról hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban” – áll a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának közleményében.

Magyar Nemzet
2021. 06. 09. 11:09
FERENC ppa
Vatikánváros, 2021. május 31. Ferenc pápa imádságra érkezik, amellyel lezárja a koronavírus-járvány végéért, valamint a társadalmi és gazdasági élet újraindulásáért május 1-jén indított imamaratont Vatikánvárosban 2021. május 31-én. A világ harminc Mária-kegyhelye csatlakozott a globális imához, amelyet minden nap más és más helyszínen tartottak május 1-je óta. MTI/AP/AFP pool/Filippo Monteforte Fotó: Filippo Monteforte
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Ferenc pápa várhatóan szeptember 12-én, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust lezáró szentmisére érkezik Magyarországra.

Az egyházfő a szentmisét megelőzően a tervek szerint külön találkozni fog a magyar állam vezetőivel, Áder János köztársasági elnökkel, Orbán Viktor miniszterelnökkel, a kormány tagjaival és más magas rangú állami vezetőkkel – olvasható a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia titkárságának szerda délelőtt kiadott közleményében.

„Sajnálatosnak tartjuk, hogy a szentatya magyarországi programjáról – amely jelenleg még szervezés alatt van – hamis információk és téves értelmezések terjedtek el helyi és nemzetközi médiumokban” – írják a közleményben. Például nem felel meg a valóságnak az a híresztelés, hogy a szentatya bárkivel való találkozást kizárt volna a programjából.

Mint azt korábban megírtuk, az utóbbi napok híresztelései alapján úgy tűnt, Ferenc pápa budapesti látogatása során nem kíván találkozni az illegális migrációt elutasító magyar vezetőkkel. A Mandiner forrásai szerint a hír nem több egy igazolhatatlan pletykánál; Bencsik András, a Demokrata főszerkesztője szerint Ferenc pápa keresztényellenes magatartása rendkívül súlyos kárt okoz a keresztény világnak.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.