Novák Katalin arra kérte az RTL Klubot, népszerűsítsék az oltást

Az oltásokkal kapcsolatosan kérdezte a tévécsatorna a minisztert, szerintük túl kevesen vannak beoltva az idősek közül itthon.

2021. 06. 22. 12:40
VéleményhírlevélJobban mondva - heti véleményhírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz fűzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Még másodikok vagyunk a beadott oltások számában, viszonylag magas az átoltottság az EU-átlaghoz képest, de Nyugat-Európában már számtalan országban sokkal nagyobb részét beoltották a legveszélyeztetebb korú időseknek, mint Magyarországon – állította az RTL Híradó riportere az újraindításért felelős operatív törzs ülését követő keddi sajtótájékoztatón. – Akiket eddig nem értek el, nekik valami felvilágosító kampányt terveznek-e? – tette fel kérdését a tévés.

– Ha jól tudom, akkor ebben a korosztályban nagyon sokan nézik az RTL Klubot, úgyhogy ebben önök remekül tudnak nekünk segíteni

– válaszolt Novák Katalin. – Minden, ami az oltásokat támadja, minden, ami az ezzel kapcsolatos elbizonytalanodáshoz hozzájárul, legyen az híradás vagy rémhírkeltés, csökkenteni fogja az oltási kedvet – hívta fel a figyelmet a miniszter, aki nagyon szívesen fogadja mindenki segítségét abban, hogy ne rettentsék el az oltástól az embereket, hanem elmondják, hogy egységes az egészségügyi szakma álláspontja abban, hogy a lehető legjobb védekezés a vírus ellen, ha felvesszük az oltást.

– Magyarországon a védőoltás önkéntes, ingyenes és a vakcinatípus is szabadon választható, ekkora szabadság sehol máshol nincsen

– emlékeztetett Novák Katalin, azt is elmondta, hogy a kormány annak örül, hogyha mások is beérnek minket az oltakozásban, és az egész világban nő az átoltottság.

Egy egyszerű Google-keresés alapján látható, hogy sokan az RTL Klub műsoraira keresnek rá oltakozási kérdésekben. Ha beírjuk azt, hogy „RTL Klub oltás”, hamar ráakadhatunk az Oltani, vagy nem oltani vitaműsorukra, de a maszkviselést népszerűsítő kampányukhoz hasonlót nem fogunk találni.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.