Rejtélyes balliberális egyeztetés Nógrádban

Az eseményről készült fotók tanúsága szerint a Demokratikus Koalíció nem vett részt a találkozón.

2021. 06. 08. 6:05
null
20200319 Budapest Fekete-Győr András a Momentum elnöke fotó: Havran Zoltán (HZ) Magyar Nemzet Fotó: Havran Zoltán
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Titokzatos megbeszélést tartott több balliberális politikus május végén a Nógrád megyei Bátonyterenyéhez tartozó Maconkán, ahol a társaság összetétele alapján arra lehet következtetni, hogy a megbeszélés témája az előválasztás lehetett. Az eseményről Fekete-Győr András, a Momentum elnöke május 31-én adott hírt a hivatalos Facebook-oldalán. A bejegyzés szerint a találkozón a kelet-nógrádi képviselő-jelöltjüket, Horváth Ferencet mutathatta be a meghívottaknak, akivel a Fidesz legyőzésére készülnek Nógrád megye 1-es választókerületében. – A nógrádiaknak is jár a nyugati életszínvonal, hozzunk el egy új, nyugati Magyarországot! Vegyetek részt az őszi előválasztáson online vagy személyesen, és szavazzatok a Momentum Mozgalom jelöltjére, Horváth Ferencre – kérte a balliberális tábort Fekete-Győr András.

Abban, hogy a Momentum elnöke helyben a párt jelöltaspiránsa mellett kampányol az őszi előválasztás előtt, nincs semmi érdekes. Abban annál inkább, hogy milyen körben teszi. A találkozón ugyanis ott volt Fekete-Győr és Horváth mellett Fekete Zsolt (MSZP), Salgótarján polgármestere, Cseresznyés István, a Jobbik Nógrád megye 1. számú választókerületi elnöke, illetve Dömsödi Gábor, Pásztó volt polgármestere. Ebből arra lehet következtetni, hogy

az MSZP és a Jobbik máris beállt a Momentum jelöltaspiránsa mögé.

Vagy másról egyeztettek Maconkán?

Ráadásul a fotók tanúsága szerint a Gyurcsány-pártot senki sem képviselte a megbeszélésen. Pedig korábban arról szóltak a hírek, hogy a 2019-es önkormányzati választásért cserébe, ahol a teljes baloldal Feketét (MSZP) támogatta, a szocialisták a 2022-es megméretésen a DK-jelölt mögé állhatnak. S

információink szerint a Jobbik is annak fejében kaphatott alpolgármesteri széket a nógrádi megyeszékhelyen, hogy cserébe jövőre Gyurcsányék jelöltjének zöld lámpát adnak.

Ha valóban voltak ilyen korábbi alkuk, akkor lehet, hogy ezek borulhattak, és törésvonal kezd kialakulni a DK és a többi baloldali párt között a salgótarjáni központú választókerületben. Kérdést vet fel továbbá az is, hogy ha a DK-sok is ott voltak az egyeztetésen, akkor miért maradhattak le a Fekete-Győr által posztolt képekről.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.