Rétvári Bence államtitkár: Ennyi a baloldal tartása!

Az államtitkár úgy véli, a baloldalnak teljesen mindegy, hogy külhoni vagy anyaországi magyarokról van szó, nem segítenek nekik.

Magyar Nemzet
2021. 06. 08. 10:36
RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence emlékeztetett, a baloldali miniszterelnökök mind milliárdosok voltak. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Jól jegyezzék meg: 0,6 százalék. Mindössze ekkora összeget fognak utalni a nyugdíjasoknak – állította napirend előtti felszólalásában Korózs Lajos (MSZP). Szerinte „lényegesen magasabb az infláció, mint amit a kormány elképzelt”. – Többen 80-90 ezer forintból élnek, ami legfeljebb tescós lecsókolbászra elegendő, miközben az alapvető élelmiszerek drágulnak – vélekedett a szocialista képviselő, majd azt mondta: „2017 óta nem volt olyan drágulás az alapvető élelmiszereknél, mint amilyen az elmúlt hónapban volt.” – Ha valaki kevés nyugdíjból él, a kormány garantálja, hogy a jövő évben is ugyanilyen nyomorultul éljen – hangoztatta Korózs Lajos, aki szerint a kormány befagyasztja a nyugdíjakat. – Amikor utalás van, sorokban állnak Záhonyban, és a többi ukrán határnál – mondta a szocialista képviselő, miközben gyorsan megjegyezte, nem kárpátaljai magyarokról beszél. – Köszönöm, és nem várok választ! – zárta felszólalását a baloldali politikus, majd elhagyta az üléstermet.

Rétvári Bence államtitkár elmondta: jobb lett volna, ha Korózs Lajos elnézést kér a magyar emberektől a kamuvideós produkciójáért.

– Önök számára teljesen mindegy, hogy külhoni vagy anyaországi magyar, nem segítenek nekik

– jelentette ki a kormánypárti politikus, majd emlékeztetett: a baloldali kormány rengetegszer emelte a rezsit, ezáltal háromszor drágább lett a villany és a gáz költsége. – A baloldal nemrég még az alapvető élelmiszerek áfacsökkentését is leszavazta – mutatott rá az államtitkár, aki elmondta: a baloldal több milliárd forintos módosító javaslatot küldött be, ennyit vettek volna el a magyar emberektől.

– Emellett több mint egymilliárd forint profitot vettek ki a Budapesti Nagybani Piacból

– közölte Rétvári Bence, aki hozzátette: a Fidesz–KDNP megbecsüli a nyugdíjasokat, amelyet a nyugdíjemelés és a 13. havi nyugdíj bevezetése is jól jelez. Rétvári Bence arról is beszélt, hogy Korózs Lajostól ismét kampánybeszédet mondott el a parlamentben, hiszen kamuvideója ellenére indul Heves megyében a baloldali előválasztáson.

– Ennyi a baloldal tartása!

– zárta felszólalását az államtitkár.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.