időjárás 15°C Orbán 2022. május 25.
logo

Rétvári Bence: Derekasan helytálltak a magyar orvosok és ápolók

Magyar Nemzet
2021.06.07. 14:37
Rétvári Bence: Derekasan helytálltak a magyar orvosok és ápolók

– Az államtitkárok nem tudnak az elmúlt tizenegy év munkájáról beszélni, mert csak a szocialista kormányzásról prédikálnak – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista politikus úgy vélte, a „magas koronavírus-halálozás egyenes arányban áll az egészségügy állapotával”. – Mikor állnak fel és mondják azt, hogy Magyarországon haltak meg lakosságarányosan a legtöbben Európában? – tette fel a kérdést felszólalásában a baloldali képviselő, aki arról beszélt, hogy „ha a szegényebb településeket vizsgáljuk, ahol kevesebb a szakrendelő, ott többen haltak meg, mint a fejlettebb régiókban”. – Azok, akik nem tudják megfizetni a magánegészségügyet, azoknak esélyük sincs kilábalni egy komolyabb betegségből – jelentette ki Bangóné Borbély Ildikó.

Rétvári Bence erre úgy reagált:

világszervezeti vezetők ismerik el a hazai vakcinaprogramot, mivel Magyarországon jelenleg ötvennégy százalékon áll az átoltottság, miközben az uniós átlag körülbelül negyven százalék.

– Önök mindent elleneztek, mindent akadályoztak kamuvideókkal és álhírekkel egyaránt – emlékeztetett az államtitkár, aki szerint a baloldal lebecsüli a magyar egészségügyet, s vele együtt a szektorban dolgozókat. – Magyarországon mindenkinek jutott lélegeztetőgép, más országoknál ebben is hiány volt – jelentette ki Rétvári Bence, aki jelezte: a baloldal nem segített sem a vakcina-, sem pedig a lélegeztetőgép-beszerzésekben.

– Ennek ellenére nekünk, magyaroknak, közös erőfeszítésekkel sikerült letörnünk a járvány harmadik hullámát

– közölte az államtitkár, hozzátéve: a magyar orvosok, ápolók derekasan helytálltak a járvány alatt.