Rétvári: Több mint hetven kórházat újítunk fel és egy szuperkórházat építünk

Rétvári Bence államtitkár emlékeztetett: miközben a kormány emeli az orvosok és ápolók bérét, a baloldal 2010 előtt csökkentette azt.

Magyar Nemzet
2021. 06. 01. 10:19
RÉTVÁRI Bence
Rétvári Bence emlékeztetett, a baloldali miniszterelnökök mind milliárdosok voltak. Fotó: Bruzák Noémi Forrás: MTI/Bruzák Noémi
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

– Tényleg ennyire nem szembesülnek a valósággal? Hogy nem kapnak olvasói leveleket és nem hallottak rémisztő történeteket? – hangoztatta napirend előtti felszólalásában Bangóné Borbély Ildikó (MSZP). A szocialista politikus azt mondta, a kormánnyal szemben ő „tud olyan betegekről, akiket nem láttak el”. – Kásler miniszter mit csinál? – vetette fel a baloldali képviselő, hiszen jelezte: nem tudja, hogy kihez kell fordulnia a kérdéseivel.

– Hányan voltak olyan egészségügyi dolgozók, akik otthagyták a romokban lévő egészségügyet? – hangoztatta Bangóné, aki szerint nem tudjuk, hogy „négy-ötezer dolgozó miért nem írta alá az új szerződést”. – Eljátsszák az egyeztetéseket a törvényalkotás során, majd teljesen más törvényt szavaznak meg – vélekedett a képviselő, aki szerint a kormánypárti politikusok „gátlástalanok és megrészegültek a hatalomtól”.

– Mi több mint hetven kórházat újítottunk és újítunk fel, valamint egy szuperkórházat építünk, önök viszont négyet bezártak, amikor kormányon voltak

– mutatott rá válaszában Rétvári Bence államtitkár. Ismertette: a kormány 72 százalékkal emeli az ápolók, és duplájára az orvosok bérét, a baloldal viszont csökkentette az egészségügyi dolgozók fizetését.

– Növeljük az egészségügyi kiadásokat, az OECD kimutatása szerint önök csökkentették ezeket Európában egyedüliként

– emlékeztetett Rétvári Bence, aki arról is beszélt, hogy több pénz került többletként az egészségügyi kasszába 2010 óta, mint amennyi a baloldali kormányzás alatt volt. – Ön az egészségügyi dolgozók eredményeit a járvány alatt lesöpörte és eredménytelennek nevezte, miközben külföldön például az utcán lélegeztették a betegeket – hívta fel a figyelmet az államtitkár.

a baloldali képviselők kamuvideókkal vádolták az egészségügyi dolgozókat, álhíreket terjesztettek és oltásellenes nyilatkozatot írtak alá.

– fűzte hozzá Rétvári Bence.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.