időjárás 5°C Csenge , Ráhel 2023. február 4.
logo

Szeptemberben parádézik a Pride Pécsett

Forrás: pecsiujsag.hu
2021.06.29. 08:32
Szeptemberben parádézik a Pride Pécsett

Tavaly a „világban történő helyzetre reagálva” úgy döntöttek a szervezők, hogy nem rendezik meg a pécsi homoszexuális felvonulást. A közfelháborodás dacára azonban nem adták fel tervüket, olyannyira, hogy most bejelentették, szeptember 18-án parádéznak Pécsett – írja a Pécsi Újság.

Eredetileg tavaly május 16-án vonultak volna fel a homoszexuálisok Pécs belvárosában, a szervezők azonban már márciusban bejelentették, felfüggesztik a szervezést az új koronavírus-járvány miatt. Akkor azt írták, „vészforgatókönyv megalkotásán dolgoznak, folyamatosan tájékozódnak szakértő és tanácsadó munkatársaiktól, s az új időponttal kapcsolatban mindenkit idejében tájékoztatnak”. Ebből tavaly már semmi nem lett, „a világban történő helyzetre reagálva” fújták le a rendezvényt.

Hozzátették azt is, 2021-ben Pécsett is megszervezik a felvonulást, azaz tervükről továbbra sem tettek le.

A járvány miatt tavaly azt az aláírásgyűjtést is felfüggesztették, amelyekkel azt szerették volna kikényszeríteni a homoszexuálisok felvonulását ellenzők, hogy Pécs balliberális városvezetése tartson közmeghallgatást a homoszexuális felvonulás ügyében.

Kővári János, a KDNP-ÖPE frakcióvezetője kezdeményezésére elindult aláírásgyűjtés papíralapú íveken zajlott, s rövid idő alatt több ezren csatlakoztak hozzá. Az önkormányzat szervezeti és működési szabályzata szerint legkevesebb hatezer aláírásra van szükség a közmeghallgatás kitűzéséhez.

A 24. Budapest Pride felvonulás résztvevői az Apáczai Csere János utcában 2019. július 6-án (Illusztráció)
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

A világhálón ugyanakkor továbbra is aláírható maradt a homoszexuálisok felvonulása elleni tiltakozó petíció, amelyet eddig már több mint tíz és fél ezren írtak alá.

A jelek szerint a szervezők és támogatóik mindezek dacára sem tettek le tervükről, olyannyira nem, hogy most bejelentették, szeptember 18-án rendezik meg Pécsett a homoszexuális felvonulást.

Bárhol Szabad!– így szól az első vidéki Pride Felvonulás szlogenje.

– Szabad Budapesten, Szabad Pécsett, szabad bárhol megünnepelni a Szabadságot, ami a sokszínű identitásainkban rejlik! – írták.

Közölték azt is, hogy a felvonulást követően Rainbow Partyt is tartanak, amelynek részleteiről később adnak tájékoztatást.

Az eredeti cikk ITT érhető el.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.