Vihar: több megye számos járására kiadták a másodfokú riasztást

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint heves zivatarok többfelé kialakulhatnak.

Forrás: MTI, facebook.com/orszagosmeteorologiaiszolgalat2021. 06. 30. 22:21
null
Fonyd, 2021. prilis 20. Vihar utni naplemente a Balaton felett a fonydi magaspart fell fnykpezve 2021. prilis 20-n. Jobbrl a Badacsony lthat. MTI/Varga Gyrgy Fotó: Varga György Forrás: MTI/Varga György
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Másodfokú riasztást adott ki a várható heves zivatarok miatt Baranya, Tolna, Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád, Békés és Jász-Nagykun-Szolnok megye több járására az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda este.

A csütörtök éjfélig szóló veszélyjelzés szerint az intenzív zivatarok nyugaton fokozatosan lecsenghetnek, ugyanakkor az ország más részein az esti, éjszakai órákban több helyen is várható zivatar, helyenként heves zivatar, amelyek kiemelten az Alföldön, majd északkeleten akár rendszerbe is szerveződhetnek.

A zivatarban intenzív csapadék, 70–100 kilométer/órás szélrohamok, nagy méretű jég is előfordulhat. Hajnalra az intenzív csapadékgócok nagy része kelet felé elhagyja a térséget

– közölték.

Csütörtökön napközben Magyarország északkeleti harmadára koncentrálódnak majd a zivatarok. Emellett a nyugati, délnyugati határvidéken is előfordulhat dörgés, villámlás. Az erősebb zivatarcellákhoz továbbra is társulhat viharos, 60-70 kilométer/órás széllökés, jégeső, intenzív csapadékhullás.

A szerda este negyed tízig kiadott másodfokú riasztások a Dél-Dunántúlon Baranya megyéből a Hegyháti, a Komlói, a Pécsi, a Siklósi, a Bólyi, a Pécsváradi és a Mohácsi járást, valamint Tolna megye egészét, a Dél-Alföldön Bács-Kiskun, Csongrád-Csanád és Békés megye egészét, az Észak-Alföldön pedig Jász-Nagykun-Szolnok megyéből a Kunszentmártoni és a Mezőtúri járást érintik.

A meteorológiai szolgálat a korábban Vas és Zala megye kilenc járására kiadott másodfokú riasztásokat visszavonta.

(A borítóképen vihar utáni naplemente a Balaton felett a fonyódi magaspart felől fényképezve 2021. április 20-án. Jobbról a Badacsony látható. Fotó: MTI/Varga György)

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.