A közép-európai Pride-okat is Soros támogatja

Nem is kell sokat kutatni, nyilvánosak az adatok: Soros György alapítványa támogatja a Pride-felvonulásokat szervező csoportokat Budapesten, Prágában és Zágrábban is. A 888.hu tételesen összeszedte, hová mennyi jut.

Magyar Nemzet
2021. 07. 22. 16:10
null
A 24. Budapest Pride felvonulás résztvevői az Apáczai Csere János utcában 2019. július 6-án (Illusztráció) Fotó: Szigetváry Zsolt Forrás: MTI/Szigetváry Zsolt
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A Soros-hálózat fogja össze a közép-európai Pride-ok szervezőit is: Budapestre, Zágrábba és Prágába egyaránt az ultraliberális amerikai milliárdoshoz köthető Nyílt Társadalom Alapítványokon (Open Society Foundations, OSF) keresztül érkeznek a támogatói pénzek.

A magyar viszonylatokat tekintve a 2020-as beszámolójuk szerint az OSF 3,2 millió forinttal dobta meg a Budapest Pride-ot, sőt az eseményt szervező Szivárvány Misszió Alapítvánnyal is rendkívül bőkezűen bánnak, ugyanis 2016-ban 25 ezer dollár (7,2 millió forint), 2018-ban 42 ezer dollár (12,1 millió forint), 2019-ben pedig 58 ezer dollár (16,7 millió forint) ütötte a markukat. A cseh LMBTQ-aktivistáknak sem lehet okuk panaszra: 2018-ban 150 ezer dollárral (45,5 millió forint), 2016-ban 95 ezer Soros-dollárral (28,8 millió forint) lettek gazdagabbak.

Az elmúlt évek során a Soros-alapítvány a Zágrábi Pride-nak is biztosította a megszervezését: Az OSF adatbázisa szerint 2019-ben 80 ezer dollárt (24,3 millió forint), 2018-ban 67 ezer dollárt (20,3 millió forint), 2017-ben 40 ezer dollárt (12,1 millió forint), 2016-ban pedig 74 ezer dollárt (22,4 millió forint) folyósítottak a horvát LMBTQ-aktivistáknak.

A Pride-okat szervező közösségek is a Soros-hálózat részei (illusztráció)
Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Budapesten július 24-én 26. alkalommal rendezik meg a felvonulást, és az esemény hivatalos honlapja már előre jelezte, mely szervezetek támogatják jelenlétükkel az eseményt. Ott lesz a többi között a Háttér Társaság, a Társaság a Szabadságjogokért, illetve az a Labrisz Leszbikus Egyesület, amely azzal keltett botrányt, hogy a könyvesboltokban terítette a Meseország mindenkié című, LMBTQ tematikájú gyermekkönyvet. E szervezetek jelenléte nem meglepő, hiszen ezek is Soros-apanázson élnek.

Az LMBTQ-társadalom többségellenes összezárását jellemzi, hogy ezen az események szándékoznak tiltakozni a gyermekvédelmi népszavazás ellen is.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.