időjárás 2°C Melinda , Vivien 2022. december 2.
logo

A magyar honvédek külföldön is helytállnak

Forrás: Facebook/alexandraszentkiralyi.gov
2021.07.29. 19:36
A magyar honvédek külföldön is helytállnak

Ma felemelő és egyben megható esemény részese lehettem Debrecenben Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Papp László polgármester urak társaságában. Szeptemberben ugyanis útnak indul a KFOR Kontingens 25. és az ENSZ UNIFIL Kontingens 2. váltása, aminek kibocsátó ünnepségét a cívis városban tartották meg – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Több mint négyszáz katona állt a Nagytemplom előtti téren, akik nem csupán felkészült és tettrekész katonák, de egyben apák, anyák, férjek, feleségek vagy épp a szüleik számára féltett gyermekek – folytatta sorait.

Ők Magyarország honvédei, akik ha kell, külföldön, ha kell, belföldön védik hazánk függetlenségét, a magyar emberek biztonságát.

A Magyar Honvédség és Magyarország szempontjából kiemelkedő a balkáni misszió, hiszen a régió stabilitásához – amely az Európába tartó illegális migráció egyik fő útvonalává vált az elmúlt években – erős nemzetbiztonsági érdekünk fűződik. Ezt erősíti, hogy az ottani nemzetközi békefenntartó erők munkájából már régóta jelentősen kiveszi a részét a Magyar Honvédség – írta a kormányszóvivő.

Az MH KFOR Kontingens 25. kontingensének szerepvállalása több szempontból is történelmi jelentőségű. Különleges azért, mert a KFOR fennállása óta első ízben egy magyar tábornok, Kajári Ferenc vezérőrnagy fogja novembertől betölteni a teljes KFOR-misszió parancsnoki beosztását. Most először ráadásul önkéntes tartalékos katonák is részt vesznek a missziós feladatok ellátásában.

A szövetségi szerepvállalás jó lehetőség arra, hogy a magyar honvédek megfelelő tapasztalatot szerezzenek a missziókban, amelyeket itthon tovább tudnak fejleszteni

– húzta alá zárásképp Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Facebook/Szentkirályi Alexandra

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.