A magyar honvédek külföldön is helytállnak

Ma felemelő és egyben megható esemény részese lehettem Debrecenben Ruszin-Szendi Romulusz vezérőrnagy, a Magyar Honvédség parancsnoka és Papp László polgármester urak társaságában. Szeptemberben ugyanis útnak indul a KFOR Kontingens 25. és az ENSZ UNIFIL Kontingens 2. váltása, aminek kibocsátó ünnepségét a cívis városban tartották meg – írta közösségi oldalán Szentkirályi Alexandra kormányszóvivő.

Forrás: Facebook/alexandraszentkiralyi.gov2021. 07. 29. 19:36
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Több mint négyszáz katona állt a Nagytemplom előtti téren, akik nem csupán felkészült és tettrekész katonák, de egyben apák, anyák, férjek, feleségek vagy épp a szüleik számára féltett gyermekek – folytatta sorait.

Ők Magyarország honvédei, akik ha kell, külföldön, ha kell, belföldön védik hazánk függetlenségét, a magyar emberek biztonságát.

A Magyar Honvédség és Magyarország szempontjából kiemelkedő a balkáni misszió, hiszen a régió stabilitásához – amely az Európába tartó illegális migráció egyik fő útvonalává vált az elmúlt években – erős nemzetbiztonsági érdekünk fűződik. Ezt erősíti, hogy az ottani nemzetközi békefenntartó erők munkájából már régóta jelentősen kiveszi a részét a Magyar Honvédség – írta a kormányszóvivő.

Az MH KFOR Kontingens 25. kontingensének szerepvállalása több szempontból is történelmi jelentőségű. Különleges azért, mert a KFOR fennállása óta első ízben egy magyar tábornok, Kajári Ferenc vezérőrnagy fogja novembertől betölteni a teljes KFOR-misszió parancsnoki beosztását. Most először ráadásul önkéntes tartalékos katonák is részt vesznek a missziós feladatok ellátásában.

A szövetségi szerepvállalás jó lehetőség arra, hogy a magyar honvédek megfelelő tapasztalatot szerezzenek a missziókban, amelyeket itthon tovább tudnak fejleszteni

– húzta alá zárásképp Szentkirályi Alexandra.

Borítókép: Facebook/Szentkirályi Alexandra

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.