Ferenc pápa hivatalosan is bejelentette budapesti látogatását

Ferenc pápa a vasárnapi Angelus imádság végén hivatalosan is bejelentette, hogy 2021. szeptember 12-én Budapestre látogat és részt vesz az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus záró szentmiséjén – derül ki a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus közleményéből.

Magyar Nemzet
Forrás: MKPK2021. 07. 04. 15:22
FERENC ppa
Vatikánváros, 2021. április 4. Ferenc pápa húsvétvasárnapi szentmisét mutat be a vatikáni Szent Péter-bazilikában 2021. április 4-én. A szertartást, amelyen a koronavírus-járvány miatt hívek nem vehettek részt, a Vatikánból egyenes adásban közvetítették. MTI/AP/Pool/Filippo Monteforte Fotó: Filippo Monteforte
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Erdő Péter bíboros, prímás a bejelentés után elmondta: „A katolikus hívek közössége nagy örömmel és szeretettel várja a Szentatya érkezését.

Imádkozunk azért, hogy látogatása számunkra a remény és az újrakezdés jele legyen a járványhelyzet enyhülésével.”

A főpásztor hangsúlyozta: nagy jelentősége van annak, hogy a Szentatya személyesen vesz részt a zárómisén, hiszen általában az eucharisztikus kongresszusokon pápai legátus képviseli a Szentatyát. Így volt ez a legutóbbi kongresszus esetében Cebuban is, ahova videóüzenetet küldött Ferenc pápa.

Utoljára 21 évvel ezelőtt II. János Pál pápa vett rész a világeseményen, amelyet akkor Rómában rendeztek meg

– írja a közlemény.

Hozzáteszik: Magyarországon 25 éve volt legutóbb pápalátogatás, 1996-ban II. János Pál pápa csak átutazóban volt Budapesten, akkor Pannonhalmát és Győrt látogatta meg.

Ferenc pápa előre megbeszélt műtétre kórházba vonult

Matteo Bruni szentszéki sajtószóvivő közleménye szerint július 4-én délután Ferenc pápa kórházba vonult a római Gemelli Klinikára, ahol egy előre eltervezett műtétet fognak végrehajtani rajta vastagbélszűkület miatt – írja a Magyar Kurír.

A műtétet Sergio Alfieri professzor végzi. A beavatkozás után a Szentszék újabb közleményt ad ki a Szentatya betegségéről.

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.