Folyamatosan lehet regisztrálni koronavírus elleni védőoltásra

Terjed a koronavírus delta mutánsa, ezért fontos, hogy aki még nem kapta meg a védőoltást, mihamarabb regisztráljon.

Magyar Nemzet
Forrás: Koronavírus.gov.hu2021. 07. 14. 9:22
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

A beoltottak száma 5 548 451 fő, közülük 5 226 741 fő már a második oltását is megkapta. 56 új fertőzöttet igazoltak, három beteg elhunyt, 84 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 11-en vannak lélegeztetőgépen – olvasható a Koronavírus.gov.hu kormányzati tájékoztató oldalon.

A tájékoztató oldal kiemeli, hogy már több országban terjed a koronavírus delta mutánsa, ezért nagyon fontos, hogy aki még nem oltatta be magát, tegye meg.

 

Hangsúlyozzák, hogy a védőoltásra folyamatosan lehet regisztrálni a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon, az érvényes regisztrációval rendelkezők pedig interneten is foglalhatnak időpontot a www.eeszt.gov.hu honlapon.

A tájékoztató oldal emlékeztet, hogy az érvényes regisztrációval rendelkező, Magyarországon élő külföldiek és külhoni magyar állampolgárok is automatikusan foglalhatnak oltási időpontot.

A Pfizer-, a Sinopharm- és korlátozott mennyiségben még Szputnyik oltás érhető el, valamint egyes oltópontokon Janssen- és Moderna-oltás is felvehető.

Mint írják, Magyarország megnyitotta az oltás lehetőségét a hazánkkal közös határok mentén élők számára is. – A Kárpátalján élők bizonyos határátkelőknél kihelyezett oltópontokon, a Romániából, Horvátországból, Szlovéniából, Szlovákiából, Ausztriából érkezők pedig az e célra kijelölt kórházak oltópontjain vehetik fel az oltást – írják.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.