Fülöp Attila piaci szereplőkkel egyeztetett az Érték vagy! program folytatásáról

A gazdaság újraindításának egyik fontos eleme a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása.

Magyar Nemzet
Forrás: MTI2021. 07. 06. 16:43
null
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Piaci szereplőkkel egyeztetett az Érték vagy! program folytatásáról Fülöp Attila, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) szociális ügyekért felelős államtitkára kedden Budapesten.

A tavaly indított program a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatását támogatja, piaci és állami szereplők bevonásával.

Célja, hogy felhívja a társadalom figyelmét arra, hogy a megváltozott munkaképességű emberek értéket képviselnek, és nem csupán a munkában.

A gazdaság újraindításának egyik fontos eleme a megváltozott munkaképességű emberek foglalkoztatása, amely egyszerre követel gazdasági racionalitást és szolidaritási képességet – mondta a politikus a megbeszélés előtt tartott sajtótájékoztatón.

A cégek általában elégedettebbek megváltozott munkaképességű alkalmazottaikkal, akik nagyon lojálisak munkáltatójukhoz.
Fotó: Havran Zoltán

Közölte: a magyarországi foglalkoztatottak száma 4,5 millió, közülük több mint 150 ezren megváltozott munkaképességűek, és nem mindegy, hogy tudják-e bővíteni ezt a csoportot. A megbeszélés céljáról azt mondta, hogy szeretne köszönetet mondani azoknak a cégeknek, amelyek már segítettek ennek a körnek, valamint áttekinti velük, milyen lehetőségek adódnak a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásának erősítésére a koronavírus-járvány után.

Az államtitkár elmondta:

egy kutatás szerint a cégek általában elégedettebbek megváltozott munkaképességű alkalmazottaikkal, akik nagyon lojálisak munkáltatójukhoz.

Az egyeztetés előtt Fülöp Attila a Fogyatékosságbarát munkahely díj arany, ezüst és bronz fokozatát adta át három-három vállalat képviselőjének. A Fogyatékosságbarát munkahely díj a Salva Vita Alapítvány, az Amerikai Kereskedelmi Kamara (AmCham), a Szövetség a Kiválóságért Közhasznú Egyesület és az Emmi közös elismerése. Azokat a munkáltatókat tüntetik ki vele, amelyek fejlesztéseket valósítanak meg a megváltozott munkaképességűek foglalkoztatásában.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.