Idéntől kétszer annyian nyaralhatnak Erzsébet-táborokban

A zánkai Erzsébet-táborban hetente 3000 diák pihenhet állami támogatással, 21. századi körülmények között.

Forrás: Facebook2021. 07. 16. 19:25
null
A megújuló zánkai Erzsébet-tábor Fotó: Novák Katalin Forrás: Facebook
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

„Az idei évben 30 ezer gyermek táborozását tesszük lehetővé, nemcsak nyáron, hanem – a zánkai tábor téliesítésének köszönhetően – ősszel is folytatódnak a kirándulások, és idén először télen is lesznek táborok.

A korábbiakhoz képest kétszer annyi táborozót tudunk fogadni” – mondta egy közösségi oldalán megosztott videóban Novák Katalin. Hozzátette: Teljes egészében megújult a zánkai tábor, és még folyamatban van a fonyódligeti táborhely felújítása, ezen felül az ivói táborhelyük is megújult.

A megújuló zánkai Erzsébet-tábor
Fotó: Novák Katalin / Facebook

A zánkai Erzsébet-táborban hetente 3000 diák pihenhet állami támogatással, 21. századi körülmények között. – A Közösségi Élet Újraindításáért Felelős Operatív Törzs keddi ülésén jelentettük be, hogy tovább bővítjük az Erzsébet-táborok kapacitását:

Csillebércen és Galyatetőn is lesz Erzsébet-tábor. A kormány az előkészítéshez szükséges forrásokat biztosítja

– az erről szóló Kormány határozat már meg is jelent a Magyar Közlönyben – , így el tud indulni a táborok felújításának tervezése – írta a videóhoz a családokért felelős miniszter.

 

„Minden a gyermekek biztonságát, és a kikapcsolódásukat szolgálja.

Fontos, hogy a szülők tudják, hogyha a gyermekeik Erzsébet-táborban vannak, akkor biztonságban vannak.

Részt vehetnek kulturális programokon, sportrendezvényeken, vagy művészeti programba is bekapcsolódhatnak. Tartalmasan, értelmesen tölthetik el az idejüket,és közben közösségben lehetnek.” – emelte ki a felvételen Novák Katalin. Megemlítette azt is, hogy hétvégente komplett családok számára is megnyitották a táborozás lehetőségét sokgyermekes nagycsaládokat, egyszülős családokat, vagy beteg gyermekeket nevelő családokat fogadnak elsősorban.

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.