időjárás 18°C Jusztina 2023. szeptember 26.
logo

Kásler Miklós: Szerdán születhet döntés a harmadik oltásról

Magyar Nemzet
Forrás: Spirit FM
2021.07.13. 20:04
Kásler Miklós: Szerdán születhet döntés a harmadik oltásról

– Reális számítások szerint Magyarországon is elindul majd a negyedik hullám – mondta a Spirit FM-nek nyilatkozva Kásler Miklós, aki szerint a járványügyi adatok nagy része biztató, de az kevésbé, hogy a reprodukciós tényező közelít az egyhez, illetve esetleg az egyet át is lépheti. – Ezek figyelmeztető jelek – vélekedett az emberi erőforrások minisztere, és hozzátette, hogy a delta variáns lényegesen agresszívebb, mint a korábbi brit mutáció, ami pedig az eredeti koronavírusnál volt agresszívebb.

– 12 perc elég egy légtérben a fertőzött beteggel, hogy elkapja valaki a fertőzést. Ez rendkívül gyors – fogalmazott Kásler Miklós.

A harmadik oltásra is szükség lehet hamarosan, így erről szerdán dönthet a kormány
Fotó: Havran Zoltán

A tárcavezető arról is beszélt, hogy hat hónap után ajánlaná a harmadik oltást elsőként a hatvan év felettiek, majd a hatvan év alattiak számára, és harmadik – vagy egydózisú oltás esetén második – oltóanyagként mindenképpen az előzőtől eltérő vakcinát javasolna, ami azt jelenti, hogy aki elsőnek például Pfizer-vakcinát kapott, az most kapjon majd valami mást, így ugyanis lökésszerűen lehet növelni a védettséget.

Kásler Miklós ismertette, hogy a szerdai kormányülés után már konkrétumokról lehet majd beszélni ebben a kérdésben, méghozzá nagyon pontos döntés lesz, vakcinatípusokra lebontva.

– Én azt javaslom mindenkinek, hogy ezt kövesse – mondta az emberi erőforrások minisztere.

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.