Lánykérés is volt a budapesti altisztek avatásán

– A katonák bebizonyították, hogy nem csak a fegyverekhez értenek – jelentette ki Benkő Tibor honvédelmi miniszter szombaton Budapesten az altisztavatáson. Az eseményen lánykérés is volt: Farkas Norbert őrmesternek igent mondott kedvese, Katona Petra. Az ifjú párnak a miniszter is gratulált eljegyzésük alkalmából – írja az Origó.

2021. 07. 17. 16:30
Tisztavatas_CZ
2021.07.17. Budapest Magyar Honvédség altisztek ünnepélyes eskütétele. Benkő Tibor Fotó: Kurucz Árpád Fotó: Kurucz Árpád Forrás: Magyar Nemzet
Vélemény hírlevélJobban mondva- heti vélemény hírlevél - ahol a hét kiemelt témáihoz füzött személyes gondolatok összeérnek, részletek itt.

Benkő Tibor a Hősök terén esküt tett mintegy 400 altiszthez is szólva hangsúlyozta: nem csak a fegyverek mesteri kezelőinek kell lenniük, felkészültnek kell lenniük arra is, hogy akár katasztrófahelyzetben, akár olyan pandémiás helyzetben is lehessen rájuk számítani, mint amilyen az elmúlt mintegy másfél évben sújtja Magyarországot és a világot.

A miniszter leszögezte: a katonák bebizonyították, hogy a magyar honvédségre bármikor, bárhol, bármilyen feladatban lehet számítani.

– A katonák mindig ott vannak, ahol a haza, a nemzet érdeke megköveteli: ha kell, a határok mentén vagy a kórházakban, ha kell, külföldön szolgálják a nemzet érdekeit – mondta Benkő Tibor.

Az ifjú pár
Fotó: Kurucz Árpád

Felavatták a Magyar Honvédség idén végzett altisztjeit + fotók

A magyar kormány arra törekszik, hogy Magyarországnak legyen egy erős, ütőképes honvédsége, hiszen az a biztonsági környezet, amelyben élünk, rendkívül törékeny.

Egyik pillanatról a másikra történnek olyan erőszakos cselekmények, amelyekkel szembe kell nézni – mondta a honvédelmi miniszter a Magyar Honvédség altisztavató ünnepségén a Hősök terén.

Tovább

 

A téma legfrissebb hírei

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Ne maradjon le a Magyar Nemzet legjobb írásairól, olvassa őket minden nap!

Címoldalról ajánljuk

Tovább az összes cikkhez chevron-right

Portfóliónk minőségi tartalmat jelent minden olvasó számára. Egyedülálló elérést, országos lefedettséget és változatos megjelenési lehetőséget biztosít. Folyamatosan keressük az új irányokat és fejlődési lehetőségeket. Ez jövőnk záloga.