időjárás 4°C Balázs 2023. február 3.
logo

Lopott bélyegzővel pecsételték le a hamis védettségi igazolványt

Forrás: police.hu
2021.07.07. 10:04
Lopott bélyegzővel pecsételték le a hamis védettségi igazolványt

Lopott orvosi bélyegzővel, koronavírus elleni vakcinák üres ampulláival akarta hitelesíteni a hamis védettségi igazolványokat az a bűnbanda, amelyik több mint ezer embernek próbált meg igazolást szerezni, főleg külföldi utazáshoz. A rendőrség a házkutatások során több mint egymillió forintot, 1148 kitöltött regisztrációs nyilatkozatot, oltási igazolásokat, üres oltóanyag-csomagolásokat, jegyzeteket, valamint telefonokat és laptopokat foglalt le. A hamisítók 20 000–100 000 forintot kértek, illetve kértek volna a kész igazolványokért – tudta meg lapunk.

Az erről szóló hivatalos közlések szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat felderítése alapján folytat nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság korrupciós és gazdasági bűnözés elleni főosztálya H. S. Mónika és két társa, S. Jennifer és L. Istvánné ellen, akik a gyanú szerint április 9. és június 15. között jogosulatlanul és engedély nélkül több olyan embert is védettségi igazolványhoz juttattak, akik nem kaptak koronavírus elleni oltást.

A társaság két tagja, a 25 éves S. Jennifer és a 43 éves L. Istvánné a jelentkezőket toborozta, az orvosi asszisztensként dolgozó 37 éves H. S. Mónika pedig rögzítette az adataikat rögzítette az elektronikus egészségügyi szolgáltatási tér elnevezésű információs rendszerbe.

A rendelkezésre álló adatok szerint az igazolványokért cserébe általában 60 ezer forintot kértek. A BRFK nyomozói az eljárás során a három nő lakásán kutatást tartottak, a fiatalabb és a két idősebb nőt védettségi igazolással való visszaélés bűntett miatt hallgatták ki gyanúsítottként. A bíróság elrendelte H. S. Mónika és L. Istvánné letartóztatását, míg S. Jennifert bűnügyi felügyelet alá helyezte.

A képen, amely illusztráció névre kiállított, személyes azonosító adatokat és az oltás idejét tartalmazó védettségi igazolvány
Fotó: MTVA/Bizományosi: Róka László

 

Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.