időjárás 2°C Ignác 2023. február 1.
logo

Második napja nem követelt halálos áldozatot a vírus

Magyar Nemzet
2021.07.02. 08:37
Második napja nem követelt halálos áldozatot a vírus

Legyőztük a koronavírus-járvány harmadik hullámát, a sikeres járványkezelésnek köszönhetően az elmúlt napon sem hunyt el egyetlen magyar sem a vírus következtében.

Mérföldkőhöz érkezett a magyar járványkezelés, jó néhány hónapja először fordult elő a héten, hogy nincs halálos áldozata a koronavírusnak hazánkban.

Utoljára tavaly szeptemberben volt olyan nap, amikor egyetlen magyar sem vesztette életét, most pedig egymás után két nap is eltelt anélkül, hogy újabb halálos áldozatot követelt volna a vírus.

Orbán Viktor miniszterelnök a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című műsorában elmondta, a járványhelyzet kedvező alakulása újabb enyhítéseket tesz lehetővé. Mint közölte, a beoltottak száma várhatóan még a mai napon eléri az öt és fél milliót, ez pedig azt jelenti, hogy egy sor korlátozást oldanak fel.

Várhatóan még pénteken eléri az öt és fél milliót a beoltottak száma. Jönnek az újabb enyhítések
Fotó: MTI/Balázs Attila

Megszűnnek például az üzletekre vonatkozó korlátozások, és maszkot sem kell kötelezően viselni a kül- és belterületeken.

A kormányfő hozzátette, hogy a napokban eléri az ötmilliót azok száma is, akik a második oltásukat is megkapták.

Kitért rá, hogy bár a szakemberek világszerte valószínűsítik, hogy ősszel megérkezik a koronavírus-járvány negyedik hulláma, aki be van oltva, az jó eséllyel elkerülheti a vírust, vagy ha meg is betegszik, sokkal enyhébb lefolyású lesz a fertőzése, mintha nem vette volna fel a vakcinát.

Miniszterelnöki interjú

Orbán Viktor: Megnőtt a migrációs nyomás

A dosszié összes cikke
Hírlevél feliratkozás
Nem akar lemaradni a Magyar Nemzet cikkeiről? Adja meg a nevét és az e-mail címét, és mi naponta elküldjük Önnek legjobb írásainkat.